SUTRA, NA BADNJI DAN: Kurir poklanja osveštanu ikonu Bogorodice Vitlejemske
Foto: Kurir

Mir Božji, Hristos se rodi

SUTRA, NA BADNJI DAN: Kurir poklanja osveštanu ikonu Bogorodice Vitlejemske

Društvo -

Najuticajniji dnevni list na Balkanu, uoči Božića, dva dana zaredom daruje čitaoce poklonima osveštanim u kripti Hrama Svetog Save uz blagoslov vladike Arsenija

U sutrašnjem božićnom dvobroju na 64 strane, Kurir vam daruje ikonu Majke Božje iz Vitlejema osveštanu u najvećoj pravoslavnoj bogomolji, Hramu Svetog Save. Reč je o jednoj od najređih i najcenjenijih ikona u Srbiji, a od svih drugih ikona koje prikazuju Bogorodicu razlikuje se po tome što je nasmejana.

Među ikonama Majke Božije najređa je, barem u Srbiji, ona iz Vitlejema , koja se čuva u drvenom kivotu, i stoji nekoliko koraka desno, na zidu ulaza u pećinu u kojoj je po predanju rođen Isus Hristos, Sin Božiji.

Hram podignut nad pećinom rođenja Bogomladenca
Hram podignut nad pećinom rođenja Bogomladenca

Uzor Vitlejemske Bogorodice je lik Device Marije koji je oslikao Sveti Luka. Na ikoni ona levom rukom pridržava Isusa, a desnom pokazuje na njega kao Spasitelja sveta.

Vitlejemska Bogorodica
Vitlejemska Bogorodica

Ikona Majke Božje iz Vitlejema važi za čudotvornu ikonu koja je izlečila mnoge, a verujućima dala odgovore na mnoga pitanja. Želimo da vas naš poklon, osveštana ikona, čuva i donese vam dobro zdravlje, ljubav i sreću.

Mir Božji, Hristos se rodi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track