ANTIĆ: Snabdevanje energentima tokom hladnih dana stabilno
Foto: Zorana Jevtić

Visok stepen pripravnosti

ANTIĆ: Snabdevanje energentima tokom hladnih dana stabilno

Društvo -

BEOGRAD - Energetska situacija u Srbiji je dobra, a snabdevanje svim energentima je potpuno sigurno i stabilno, poručio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Antić je istakao da nema nikakvih problema kada je reč o proizvodnji električne energije, kao ni u distribuciji, osim u malom broju brdsko-planinskih sela u jugoistočnoj Srbiji, gde je bilo određenih iskakanja koji se, kako je rekao, brzo rešavaju.

"Nijednog trenutka nismo izašli iz okvira 0,2 do 0,25 odsto potrošaca koji nisu imali napajanje, što je u ovom delu godine i u ovim uslovima veliki uspeh za energetski sistem", rekao je Antić novinarima nakon obilaska trafostanice "Beograd 20".

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Ministar je kazao i da je juče bila velika proizvodnja i potrošnja električne energije, da nije bilo problema u prenosu i dodao da će se tako nastaviti i narednih dana.

"To zahteva budnost i pripravnost i u EPS-u i EMS-u. Na snazi je najviši nivo pripravnosti i dežurstava, a sve ekipe su spremne da brzo i efikasno reaguju u celoj Srbiji", naveo je.

On je istakao i da sve toplane u Srbiji rade 24 sata, da sve imaju zalihe mazuta i uglja, kao i da je snabdevanje gasom izuzetnom dobro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track