OPREZNO ZA VOLANOM: Magla u Beogradu, Šumadiji i Banatu otežava vidljivost
Foto: AP Jan 2015

Stanje na putevima

OPREZNO ZA VOLANOM: Magla u Beogradu, Šumadiji i Banatu otežava vidljivost

Društvo -

Na području Srbije padavina trenutno nema, pretežno je vedro je i hladno, a iz Auto moto saveza Srbije upozoravaju vozače na vlažne kolovoze i na mraz zbog kojeg se stvara poledica.

Mokar kolovoz povećava zaustavni put vozila, međutim na mestima gde ima poledice, ukoliko vozači nemaju zimske pneumatike, a brzinu nisu na vreme smanjili, postoji opasnost da izgube kontrolu nad vozilom.

Sumaglice ima u većini krajeva Srbije, dok je magla prisutna u pojedinim delovima Beograda, na severu Šumadije i jugu Banata pri čemu je vidljivost smanjena na 200 do 500 metara, što može biti opasno jer je u tim područjima kolovoz mokar, a temperature niže, pa za volanom treba biti oprezan i voziti na većem odstojanju od vozila ispred.

Prema rečima meterologa, naoblačenje sa slabim snegom sa jugozapada tokom dana proširiće se i na ostale krajeve uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Na deonicama trasiranim kroz klisure i stenske useke učestali su odroni na đerdapskoj i ibarskoj magistrali dolinom Drine, krozu sićevačku i grdeličku klisuru, a pored odrona iz AMS S upozoravaju vozače i na pojavu ledenica u tunelima Đerdapske magistrale.

Na autoputevima i putevima I i II prioriteta u nižim predelima nema snega na kolovozu, dok su se zadržali zimski uslovi posebno na prilazima zimskim turističkim mestima kao i na putevima II i III prioriteta u planinskim predelima zapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije.

Bonus video

Brzo i lako: Naučite kako da namestite lance na točkovima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track