Pogledajte rešenje testa iz matematike

Mala matura

Pogledajte rešenje testa iz matematike

Društvo -
Prema izjavama osmaka beogradske OŠ "Jovan Miodragović", koje je pred završetak ispita posetio ministar Žarko Obradović, test iz matematike bio je teži od srpskog, ali ima i onih koji tvrde suprotno

BEOGRAD - Za osmake je danas završena mala matura polaganjem testa iz matematike, a preliminarni rezultati biće objavljeni 21 juna.

Prema izjavama osmaka beogradske OŠ "Jovan Miodragović", koje je pred završetak ispita posetio ministar Žarko Obradović, test iz matematike bio je teži od srpskog, ali ima i onih koji tvrde suprotno.

"Bilo je teže nego juče, mislim da je najteži bio osmi zadatak", rekao je učenik Pavle Slijepčević, dok je njegov drug Nikola naveo da su zadaci bili laki.

U ovoj školi test su radila 124 osmaka, a ministar Obradović rekao je da će naredne godine na testu biti 75 odsto nepoznatih zadataka i da se uvodi treći test sa kombinovanim pitanjima iz nekoliko predmeta.

Preliminarni rezultati male mature biće poznati 21. juna, a konačni 25. juna, mada će neke škole objaviti rezultate ranije.

Posle 13 sati rezultati će biti objavljeni na sajtu Ministarstva prosvete i nauke, ali se mogu videti uz pomoć šifre.

Od oko 83.000 mesta u srednjim školama, 21 odsto je u gimnazijama, 59 odsto u četvorogodišnjim srednjim stručnim školama, a 20 odsto u trogodišnjim.

Prošle godine su među osmacima bile najtraženije medicinske škole i za neke smerove tražio se maksimalan broj bodova. Popularne su bile i ekonomske i ugostiteljsko-turističke škole.

Pogledajte zadatke testa 1 iz matematike

Pogledajte rešenja današnjeg testa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track