Oglasila se opljačkana Beograđanka

ISPOVEST MIRJANE SA 1.200 EVRA U TORBI Nisam nesmotrena klinka, pazila sam dete a one me OPELJEŠILE!

Društvo -

BEOGRAD - Nakon što ju je pre dva dana odžeparila grupa devojaka u jednom beogradskom lokalu, o čemu svedoči nadzorni snimak koji je zapalio društvene mreže, Mirjana V. kaže da je još u šoku i da ne oseća odgovornost, jer je ona oštećena strana, a počinioci su očigledno profesionalni, uigrani kriminalci.

- Nisam uradila ništa nenormalno, nisam nesmotrena klinka, pažnja mi je bila usmerena na dete, i zato me povređuju zlonamerni komentari da sam "zaslužila to što se desilo jer sam bila neoprezna" - rekla je pokradena Mirjana.

Sve je tog dana bilo sasvim normalno...

- Novac sam podigla iz banke, ne sa bankomata, nakon čega sam otišla u menjačnicu zatvorenog tipa i bez ikakvih zadržavanja sam došla u poslastičarnicu kako bih se našla sa suprugom i dala mu novac pre nego što otputuje. Takođe, torba visi preko kolica i dok ih vozim udara mi o kolena, odnosno - stalno mi je na oku. Ove devojke su me očigledno sve vreme pratile i nameračile se na mene. Jednostavno, bila sam plen hijena - svedoči ona.

U prilog tome Mirjana dodaje i da je u pitanju torba za dečju opremu, a ne ženska tašna, koja bi lopovima svakako bila privlačnija, a ovi su očigledno znali šta traže. Sam koverat se nalazio u nedostupnom unutrašnjem džepu, a vešta kradljivica ga je, nakon što je izvukla plen, čak i zakopčala!

Mirjana je primetila da novca nema nakon nekoliko minuta, kada je stigao njen muž, koji je bio udaljen stotinak metara odatle.

- Može da komentariše samo onaj ko je bio u sličnoj situaciji, a vidi se da ti koji osuđuju nisu imali ovakvih neprilika. Ne znam koja bi bila adekvatna kazna za počiniteljke, i ne razmišljam o tome. Bitno mi je da sam posle svega dete dovela kući nepovređeno, mada i ona od tada slabo spava, oseća moju nervozu. Jedina uteha bi mi bila da mi novac bude vraćen, ali mislim da će to biti teško izvodljivo imajući u vidu da su te devojke vešti profesionalci - zaključuje Mirjana.

Mirjana je pre pet godina bila u sličnoj situaciji u gradskom prevozu. Naime, čovek od sedamdesetak godina joj je zavukao ruku u tašnu, koja je stajala tačno ispred nje. Prvo nije mogla da poveruje svojim očima, ali se ubrzo trgla i uhvatila džeparoša za vrat!

- Ja sam snažna žena, koja ume da se snađe. Uspela sam da sačuvam novčanik tog puta, te sam odbila ljubaznu ponudu vozača da pozove policiju.(Blic/Maša Milojković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track