KONGRES JEHOVINIH SVEDOKA: Nema seksa pre braka, a pića i cigareta ni posle
Foto: Nebojša Mandić

Evo ko su ljudi koji vam kucaju na vrata

KONGRES JEHOVINIH SVEDOKA: Nema seksa pre braka, a pića i cigareta ni posle

Društvo -

Oko 4.000 Jehovinih svedoka okupilo se juče u beogradskom Sava centru, na kongresu koji ove godine nosi naziv „Ne predaj se!“

Dok ih jedni doživljavaju kao naporne ljude koji stalno kucaju na vrata, neumorno govore o sudnjem danu i dele pamflete, članovi verske zajednice Jehovini svedoci za sebe kažu da su miroljubivi čovekoljupci koji žele da upozore svet da mu se bliži kraj.

Čak oko 4.000 Jehovinih svedoka okupilo se juče u beogradskom Sava centru na trodnevnom kongresu, koji ove godine nosi naziv „Ne predaj se!“ Žene i deca u lepršavim toaletama i muškarci obučeni u svečana odela sa kravatom na kongres su došli iz raznih delova Srbije, ali i iz Crne Gore, Hrvatske i Makedonije. Na ovaj skup, kako kažu, došli su da slušaju propovedi, pevaju svoje verske pesme i da se druže.

- Mama se još kao devojka upoznala sa učenjem Jehovinih svedoka i to prenela na svoju decu. Ja sam vaspitana u skladu sa tim pravilima, a tako vaspitavam i svoju trojicu sinova - kaže za KurirJasmina Jovanović (31) iz Inđije.

Ona kaže da joj nikada nije teško padalo da poštuje pravila ove verske organizacije, koje između ostalog podrazumevaju uzdržavanje od cigareta, pića, ali i seksualnih odnosa pre braka.

Roditelji Sanele Kiridžić iz Negotina takođe su bili u Jehovinim svedocima. I oni se, kao i Sanela, bave propovedanjem, odnosno obilaskom sugrađana i širenjem vere.

- Neki osuđuju propovedanje, ali ne vidim šta je tu loše. Meni je važno da sam pokušala - kaže Sanela.

R. K.

Saša iz Priboja

ŽENIM SE USKORO

I dvadesettrogodišnji Saša iz Priboja živi život drugačiji od svojih vršnjaka, ali i on kaže da mu celibat ne smeta.

- Zašto bi mi smetalo?! Pa doskoro je i u hrišćanstvu tako bilo - kaže on. Na pitanje kada će da se ženi, sa značajnim osmehom odgovara: „Uskoro“.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Skandal! "Beograd na vodi" nas košta 1,3 milijarde evra!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track