OBJAVLJENI ZVANIČNI REZULTATI: Proverite u koju školu je upisano vaše dete
Foto: Profimedia

ministarstvo prosvete

OBJAVLJENI ZVANIČNI REZULTATI: Proverite u koju školu je upisano vaše dete

Društvo -

BEOGRAD - Zvanični rezultati raspodele učenika po srednjima školama i obrazovnim profilima, objavljeni su prema kalendaru upisnih aktivnosti, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete Srbije.

Time je, kako se navodi, raspoređeno 64.337 učenika koji su iskazali želje, a najtraženiji obrazovni profili su i ove godine iz područja rada, zdravstvo i socijalna zaštita.

OVDE proverite u koju srednju školu se upisalo vaše dete.

Kako se navodi, svaki učenik je imao pravo da iskaže 20 opredeljenja, popularno nazvanih želja, a tom prilikom je 84,06 odsto raspoređeno u jednu od prve tri iskazane želje.

foto: Fejsbuk Printskrin

Prva želja je ispunjena za 39.084 učenika, druga želja za 10.142 a treća 4.858 učenika.

Ovo predstavlja dobar rezultat, jer su učenici, kako je istaknuto u saopštenju, dobro sagledali ostvarene bodove na kraju osnovne škole i one koji su do sada bili potrebni za željeni obrazovni profil.

Za neraspoređene učenike kojih je posle prvog upisnog kruga 1.470, preostalo je 2.946 mesta u odeljenima trogodišnjih i 5.334 u odeljenjima četvorogodišnjih obrazovnih profila.

Kako je navedeno, u trogodišnje obrazovne profile je upisano 10.515 učenika, a u četvorogodišnje 53.822. od čega je u gimnazijama 15.763 učenika, dok je među najpopularnijih 16 obrazovnih profila u Srbiji polovina u medicinskim školama.

Visok indeks popularnosti je i za elektrotehničara informacionih tehnologija u elektrotehničkim školama, kao i profili u Vazduhoplovnoj akademiji u Beogradu, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Profimedia, Fejsbuk printskrin)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko će odgovarati zbog ‘Beograda na vodi’ ?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track