(FOTO) HRABRI KOMUNALNI POLICAJCI: Oni su savladali monstruma koji je ubio ženu i dete u Rakovici
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

(FOTO) HRABRI KOMUNALNI POLICAJCI: Oni su savladali monstruma koji je ubio ženu i dete u Rakovici

Društvo -

BEOGRAD - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić primio je danas predstavnike Komunalne policije i preneo im velku zahvalnost za delovanje u kompleksnim situacijama ističući hrabar potez pripadnika Komunalne policije Igora Milosavljevića i Miloša Nikolića, koji su se zadesili na licu mesta tragičnog događaja u Centru za socijalni rad u Rakovici.

Upravo je to dokaz opravdanosti postojanja Komunalne policije, iako se ona suštinski ne bavi suzbijanjem krivičnih dela, rekao je Ružić i napomenuo da je za rad Komunalne policije izuzetno značajna obučenost, spremnost i hrabrost njenih pripadnika koji su ovako postupili.

"Evidentno je vaše prisusto i delovanje u svakoj situaciji, što svakako pokazuju ispravnost odluke o formiranju Komunalne policije", dodao je Ružić, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je obećao da će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uložiti još više napora i truda da pomogne u radu Komunalne policije, kroz izmene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi.

Tim izmenama je između ostalog predviđeno da se komunalna policija ne vezuje isključivo za gradove, već i da se usposavi šira organizacija na regionalnom nivou između više jedinica lokalne samouprave.

"Treba imati u vidu da je u 2016. godini bilo samo 56 žalbi građana na rad pripadnika Komunalne policije u gradu Beogradu, što je nivo statističke greške u odnosu na broj predmeta koji su obrađivani od strane Komunalne policije, a kojih je u 2016. godini u Beogradu bilo preko 200 hiljada", rekao je ministar.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je podsetio da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova sprovodi stručne obuke za Komunalne policajce.

Sastanku su prisustvovali komunalini policajci Milosavljević i Nikolić, načelnik Komunalne policije grada Beograda Nikola Ristić, podsekretar Sekretarijata za poslove Komunalne policije Darko Vujsić i šef Komunalne policije Darko Dujović.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja