MILION SRBA U INOSTRANSTVU: Najveći broj primedbi na kvalitet smeštaja
Foto: Reuters

LETOVANJE

MILION SRBA U INOSTRANSTVU: Najveći broj primedbi na kvalitet smeštaja

Društvo -

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić kaže da će oko milion Srba ove godine letovati u inostranstvu, od toga najviše u Grčkoj, a zatim slede Crna Gora i Turska.

Seničić je na konferenciji za novinare rekao da ove godine ima sedam odsto više putnika u odnosu na prošlu godinu, a kad je reč o žalbama, više od polovine ih je neosnovano.

On je ukazao i na problem nedostatka turističkih stajališta, zbog čega, kako kaže, JUTA svesno krši Zakon o turizmu, jer su agencije obavezne da putnicima navedu mesto polaska autobusa.

- Do kraja sezone očekujemo da bude između 650.000 i 700.000 srpskih turista u Grčkoj i još 250.000 koji će ići u samostalnom aranžmanu. Turska je prošle godine zabeležila pad, a ove godine se vraća - rekao je on.

Navodeći da trećina putnika u Crnu Goru ide preko agencija, Seničić očekuje da će u toj zemlji letovati ukupno oko 300.000 naših turista, dok će u Bugarsku otići oko 60.000 njih preko agencija i još toliko samostalno.

- Najveći broj žalbi je na kvalitet smeštaja, higijenu, udaljenost od mora, ishranu, učestalost ishrane, kvalitet švedskog stola, postoje pritužbe na kvalitet prevoza, usluge vodiča - rekao je Seničić.

Kurir / E.K.

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track