(FOTO) KAKO JE FAJNS EKSPRESNO DOBIO PASOŠ, A MOJ OTAC, MAJOR JNA KOJI JE RATOVAO ZA SFRJ, I DALJE NEMA SRPSKA DOKUMENTA?!
Foto: Filip Plavčić, Printscreen YT

DA LI JE FER?

(FOTO) KAKO JE FAJNS EKSPRESNO DOBIO PASOŠ, A MOJ OTAC, MAJOR JNA KOJI JE RATOVAO ZA SFRJ, I DALJE NEMA SRPSKA DOKUMENTA?!

Društvo -

Status ovog korisnika podelio je Tviter

Vest da je glumac Rejf Fajns dobio državljanstvo Republike Srbije izazvala je mnogo interesovanja na Tviteru.

A Srbi su uglavnom - negativni povodom ovog čina!

Vest da je glumac Rejf Fajns dobio državljanstvo Republike Srbije izazvala je mnogo interesovanja na Tviteru. A Srbi su uglavnom - negativni povodom ovog čina!

- Da li sada Rejf Fajns, državljanin Srbije i istaknuti stvaralac u kulturi, ima pravo na nacionalnu penziju? - zapitao se jedan korisnik.

A nije i jedini:

Mnogi su se zapitali da li ima nekoga ko više zaslužuje takvu počast.

Ipak, jedan tvit izazvao je najviše pažnje. U njemu je jedan korisnik otkrio istinu o svom ocu, i uporedio je sa ovom dodelom pasoša.

- Rejf Fajns dobio državljanstvo na dar a moj otac, major JNA, koji se borio i branio SFRJ 90ih ne može da dobije jer nije iz Srbije...mrš! - napisao je revoltirano on. On je dodao i da "njegov otac nije Srbin, ali da se borio na srpskoj strani za vreme rata u Krajini". Njegov status naišao je na odobravanje velikog broja ljudi, koji se slažu sa njim. A šta vi kažete?

foto: Profimedia

Brnabić: Evo zašto je Fajns dobio državljanstvo Srbije "Kroz svoj umetnički rad, ali i poslovne aktivnosti, nesebično je promovisao Srbiju, naše lokacije, filmske produkcijske kapacitete i ljude, kao profesionalce i kao prijatelje", rekla je Brnabić povodom dodele pasoša Fajnsu i dodala da je on doneo Srbiji višemilionske investicije. "Od početka mu se dopao, kako je sam govorio, duh Beograda u čijoj je arhitekturi upisana bogata istorija i energija ljudi i države koji su bili uvek spremni da pomognu, što ga je posebno inspirisalo. Postao je iskreni prijatelj i promoter naše zemlje i time nesumnjivo zaslužio počasno državljanstvo", naglasila je predsednica Vlade Srbije.

Kurir.rs/Espreso / Foto: Filip Plavčić; PrintScreen You Tube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantno! Da li će crtež Jane Marjanović otkriti ubicu majke?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track