KURIR TV NA BELOM DVORU: Zavirite na svečani prijem posle kraljevskog venčanja, evo šta je na meniju i ko je sve bio među zvanicama!
Foto: Kurir

kraljevski prijem princa Filipa i princeze Danice

KURIR TV NA BELOM DVORU: Zavirite na svečani prijem posle kraljevskog venčanja, evo šta je na meniju i ko je sve bio među zvanicama!

Društvo -
1 / 13 Foto: Dragana Udovičić

BEOGRAD - Srbija je i zvanično dobila novu princezu Danicu Karađorđević!

foto: Dragana Udovičić

U Sabornoj crkvi održano je kraljevsko venčanje, prvo posle skoro 100 godina u Srbiji, kada su se na večnu ljubav zakleli princ Filip Karađorđević i gospođica Danica Marinković, ćerka našeg proslavljenog slikara Milana Cileta Marinkovića, školovana u Parizu i Londonu.

1 / 30 Foto: Vladimir Šporčić

19.25 - Prinčevski par mladenaca izašao je pred brojne zvanice u 19.30 časova. Princeza Danica i princ Filip dočekani su aplauzom, nevesta je ostala u venčanici, a zajednički život započeli su prvim plesom uz dobro poznate taktove evergrin melodije "My way" Frenka Sinatre.

foto: Kurir tv

Prijem je u toku, a među prvima koji je ekskluzivno govorio za Kurir jeste NJKV prestolonaslednik princ Petar Drugi Karađorđević, koji je mlađem bratu Filipu i snahi Danici poželeo dug i srećan brak pun ljubavi.

foto: Kurir TV

On je rekao da su njegovi roditelji i maćeha Katarina presrećni zbog ženidbe princa Filipa. Podsetimo, princ Filip je rođen u SAD, u saveznoj državi Virdžiniji i ima brata blizanca, kraljevića Aleksandra. Petar II je njihov stariji brat. Njihova majka je princeza Marija Glorija, vojvotkinja od Orleana i Segorbe.

foto: Kurir TV

Na pitanje Kurirovog reportera kada će on da se oženi, princ Petar II je rekao nasmejavši se na glas: "A ne! Nema venčanja za mene! Nema!"

Prinčevski par sa Natalijom Cvetković, potpredsednicom AMG, i Minom Božović, direktorkom marketinga AMM, foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Na meniju su tradicionalna srpska jela, uključujući i pečenje, a torta koja je toliko velika da je stigla u kombiju, biće iznenađenje za sve goste jer su tako želeli mladenci.

foto: Vladimir Šporčić

Na meniju su i vegetarijanska jela, a za dobro raspoloženje zadužena je džez pevačica Lena Kovačević.

1 / 15 Foto: Dragana Udovičić
1 / 63 Foto: Vlada Šporčić

U Belom dvoru u ovom trenutku održava se prijem u čast prinčevskog para mladenaca, kojem prisustvuju brojne ugledne zvanice iz zemlje, Evrope i sveta, uključujući diplomatski kor i brojne krunisane glave.

(Kurir.rs/EPK/Foto: Dragana Udovičić/Vlada Šporčić/Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Hiljade latica ruža zasule mladi par! Prizor za pamćenje ispred Saborne crkve!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track