Malinari danas s Nikolićem

Malinari danas s Nikolićem

Društvo -
Malinari traže da otkupna cena bude 1,25 evra po kilogramu maline, ali hladnjačari nisu na to pristali i nude 110 dinara

BEOGRAD - Predstavnici Saveza srpske maline dolaze danas u Beograd na sastanak sa Odborom Skupštine Srbije za poljoprivredu, izjavio je predsednik Udruženja malinara "Vilamet" Dragan Bogdanović.

Pregovori će početi u 11 sati u kabinetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića, na čiju inicijativu će biti i održan sastanak. Sastanku će prisustvovati i predstavnici ministarstva za poljoprivredu.

Malinari traže da otkupna cena bude 1,25 evra po kilogramu maline, ali hladnjačari nisu na to pristali i nude 110 dinara (oko 95 centi).

Savez srpske maline, koji okuplja 10 udruženja malinara iz zapadne Srbije, sastao se sinoć kako bi razmatrao dalje korake u borbi za traženu otkupnu cenu maline, a odluka o protestu biće razmatrana nakon sastanka.

U Savezu srpske maline zastuplljeni su proizvođači iz Prijepolja, Nove Varoši, Užica, Arilja, Čačka, Gornjeg Milanovca, Kosjerića i Bajine Bašte.

Prema Udruženju malinara "Vilamet", najveći problem ove godine jeste loš rod maline, jer se zbog loših vremenskih prilika očekuje da će ove godine biti manji za 30 odsto. Prošle godine rod maline bio je između 67.000 i 75.000 tona.

Udruženje malinara "Vilamet" okuplja 70 proizvođača sa područja Arilja, koji su malinu zasadili na 150 hektara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track