KUPCI NEKRETNINA OD LANE ĐURAŠKOVIĆ U STRAHU: Pretili su da će me masakrirati zbog stana!
Foto: Privatna Arhiva

PRODAVALI NEZAVRŠENE STANOVE U MIRJEVU

KUPCI NEKRETNINA OD LANE ĐURAŠKOVIĆ U STRAHU: Pretili su da će me masakrirati zbog stana!

Društvo -

Tijana Čurović tvrdi da ju je zastrašivao Saša Savić, partner Svjetlane Lane Đurašković, kojoj je dala kaparu od 9.000 evra za stan u Mirijevu koji nikad nije dobila

Kupci stanova od Svjetlane Lane Đurašković, poznate tviterašice i prevarantkinje, odnosno njene firme „SL nekretnine i adaptacije“, nisu prevareni samo za nekretnine, o čemu je Kurir već pisao, već su pojedini dobijali i pretnje smrću!

Tijana Čurović, koja je jula 2016. uplatila kaparu od 9.000 evra, tvrdi da je, shvativši da je nasamarena, pokušala da svoj novac dobije nazad, ali je naišla na žestok napad Laninog partnera Saše Savića. Prijavila ga je, ističe, zbog pretnji da će je masakrirati i da neće znati šta ju je snašlo ukoliko i dalje bude dolazila „sa svojim majmunima“, misleći na građevinca koji je prisustvovao jednom sastanku i koji mu je rekao da radovi na zgradi nisu godinama izvođeni.

Lanu tužilo više ljudi

- Moja ćerka je telefonom snimila pretnje. U MUP Čukarica su rekli da nema elemenata za pokretanje postupka, pa sam se obratila tužilaštvu. Saznala sam da je Saša Savić na uslovnoj slobodi do 2018. upravo zbog pretnji - naglašava Čurovićeva, koja je pare dala za stan u Mirijevu. Ona kaže da je, prema ugovoru, stan trebalo da bude završen do kraja 2016, a novac je trebalo da joj bude vraćen ukoliko ne bude zadovoljna dinamikom radova u oktobru.

- Isprva su mi „prodali“ stan u jednoj zgradi koja je bila delimično završena. Kasnije su me zvali i rekli da su svi stanovi prodati i da mogu da mi daju stan u potkrovlju. Naposletku su našli stan na prvom spratu kao po istoj ceni i kao, eto, oni meni čine uslugu. Ta zgrada nije pipnuta od tada! - priča Tijana, inače invalidski penzioner.

Čurovićeva se i pred sudom bori da joj Lana Đurašković vrati novac. Protiv firme njekrivičnu prijavu koja je osnov za postupak koji se vodi u Višem sudu pod brojem Kt-2819/17 podneli su i Vesna Kalman, Nikola Vukomanović, Jelena Vujić, Ivana Čišić i Bojan Ilić.

foto: Kurir

Isti stan dva puta prodat

- Tvrdim da je Lana meni prodala stan koji je već bio prodat. Kada sam isplatila stan 2015, utvrdila sam da je isti prodat godinu dana ranije firmi „Sd Grao inženjering d.o.o.“ - kaže Milina Vujić, koja je nekretninu kupovala za ćerke.

U dokumentaciji koju poseduje vidi se da je stan zaista godinu dana ranije već prodat pomenutom preduzeću i da je ugovor zaveden pod brojem 52460/2014.

Lana Đurašković nije odgovorila na naša pitanja.

Posle pisanja Kurira

POSREDNIK VRAĆA PROVIZIJU

Posle pisanja Kurira o kupcima stanova koje je prevarila Lana Đurašković, agencija „Feniks sistem“ iz Beograda, koja je posredovala u prodaji, pozvala ih je i vratila im posredničku proviziju.

- Ljudi su me pozvali, izvinili se i vratili mi 420 evra koje su uzeli za proviziju prilikom prodaje. Vratili su i ostalim kupcima. Rekli su da slave 25 godina rada i da neće da imaju bilo kakve repove iza sebe - kaže nam jedna od kupaca stanova.

foto: Privatna Arhiva

Saša Savić

NISAM PRETIO TIJANI

Saša Savić negira optužbe Tijane Čurović.

- Tijanu sam upoznao na slavi kod prijatelja i ni o kakvim stanovima nismo pričali. Nisam nikome nikada pretio. Upetljali ste me u priču sa kojom nemam nikakve veze. Nit imam firmu, nit se bavim građevinom, nit prodajem stanove. Partnerku nemam. Lanu Đurašković poznajem, ali nije važno u kakvim smo odnosima.

Kurir / Dragomir Ilić

Foto: Privatna arhiva, Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Farmaceuti krivi za epidemiju malih boginja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track