PREDSTAVA O EVROPSKOJ UNIJI ZA SREDNJOŠKOLCE: Glumom otklanjaju zablude o EU
Foto: Profimedia

edukacija

PREDSTAVA O EVROPSKOJ UNIJI ZA SREDNJOŠKOLCE: Glumom otklanjaju zablude o EU

Društvo -

U okviru projekta "Šta mislimo da znamo o EU - činjenice i zablude o Evropskoj uniji", udruženja građana Epomena i MOTO - Muzičko opersko teatarska orgzanizacija realizovaće predstavu "Sedmi čas".

Cilj predstave je da se poveća znanje mladih o temi evropskih integracija i to jednostavnim jezikom, razumljivim srednjoškolcima.

Takođe, cilj je da se razbiju najrasprostanjenije predrasude i zablude koje o članstvu u EU vladaju među mladima uopšte.

"Tekst predstave napisala je dramaturškinja Nina Džuver, koja se potrudila da kroz niz duhovitih skečeva, jezikom tinejdžera i na njima blizak način, otkloni predrasude i zablude o EU koje su prisutne kod nas. Glumci koji će učestvovati u predstavi su takođe srednjoškolci, polaznici glumačke sekcije Omladinskog pozorišta Dadov. Nakon predstave, biće organizovano interaktivno predavanje sa diskusijom, koje će voditi istaknuti analitičari i sociolozi", piše u najavi za predstavu.

Naglašava se da mladi u Srbiji nemaju dovoljno informacija u vezi sa procesom evropskih integracija, a informacije koje poseduju najčešće potiču od političkih struja koje su protiv ovog procesa. Upravo iz tog razloga, udruženja "Epomena" i MOTO realizuju projekat a koji je finansiran i iz budžeta Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije.

Predstava će tokom novembra biti odigrana u Drugoj ekonomskoj srednjoj školi (16.11.2017.u 12.45h i 14h), Gimnaziji Patrijarh Pavle (20.11.2017.u 12.15h), Prvoj beogradskoj gimnaziji (23.11.2017.u 17h), Farmaceutskoj školi (28.11.2017. u 13h) i Srednjoj školi Rade Končar (29.11.2017. u 19.15h).

(Kurir.rs)

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja