MINISTARKA PROTIV ADVOKATICE: Misterija Kurda kog traži Turska
Foto: Medija Centar

ENIGMA

MINISTARKA PROTIV ADVOKATICE: Misterija Kurda kog traži Turska

Društvo -

Nele Kuburović saopštilo da je Dževdet Ajaz izručen, a Ana Trkulja tvrdi da je njen klijent još u Srbiji

Državljanin Turske Dževdet Ajaz, koji je u Srbiju pobegao pošto je u Turskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog rušenja ustavnog poretka, još je u Prihvatilištu za strance u Padinskoj skeli, izjavila je njegova advokatica Ana Trkulja.

Ona je za televiziju N1 kazala da je bila kod njega i razgovarala s njim, da joj je poseta omogućena kao i svaki put do sada, a da su joj potpuno neshvatljive informacije iz Ministarstva pravde Srbije, za koje saznaje preko medija.

- Posetila sam mog branjenika i obavila s njim poverljiv razgovor u prisustvu prevodioca za turski jezik. Gospodin Ajaz još nije primio rešenje Apelacionog suda u Novom Sadu, kao ni bilo kakvu odluku ministarke pravde - rekla je Trkulja.

foto: Marina Lopičić

Ministarstvo pravde Srbije prethodno je navelo da je Ajaz izručen Turskoj i da je prekasno stigao dopis Komiteta Ujedinjenih nacija protiv torture, u kojem je traženo da se Srbija uzdrži od izručenja, objavio je Insajder.

- Nadležni sudovi su utvrdili da je ispunjen svaki uslov za Ajazovo izručenje i ministarka pravde Nela Kuburović je potvrdila to. Dopis UN stigao je naknadno - rečeno je iz Ministarstva pravde za Insajder.

Foto: Medija Centar; Marina Lopičič

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track