MAJSTORI DEBATE: Srpski studenti došli do finala Svetskog šampionata u Meksiku
Foto: Facebook Printscreen

u kategoriji engleski kao drugi jezik

MAJSTORI DEBATE: Srpski studenti došli do finala Svetskog šampionata u Meksiku

Društvo -

BEOGRAD - Studenti koji su predstavljali Srbiju na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu u Meksiku (World Universities Debating Championship) plasirali su se u finale tog takmičenja, navedeno je u saopštenju akademske debatne mreže "Otvorena komunikacija".

"Student Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Miloš Marjanović i studentkinja Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Aleksandra Mihajlović uspeli su da stignu do finala turnira u kategoriji engleski kao drugi jezik.

Pored timskog uspeha, dobili su i pojedinačne nagrade, Miloš je bio peti, a Aleksandra sedmi najbolji govornik turnira", navedeno je u saopštenju.

Oni su u finalu debatovali protiv timova sa Oksforda, iz Montreala i Latinske Amerike, a tema je bila: "U demokratskim postkolonijalnim državama, ovaj dom veruje da bi opozicione partije od partije nezavisnosti trebalo da proklamuju i koriste nasledje antikolonijalnog otpora".

Na takmičenju je učestvovalo više od 700 studenata iz 95 zemalja, a Srbiju je predstavljao još jedan tim: Stefan Kurandić i Matija Milekić sa Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Kao sudija na takmičenju učestvovao je Marko Ćirović, asistent na Fakultetu organizacionih nauka.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Facebook printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track