Najnovije vesti

NIJE POZNATO NA KOLIKO BIRAČKIH MESTA: Ponavljanje lokalnih izbora u Preševu 14. januara
Foto: Dragan Kadić

konačnu odluku doneće upravi sud

NIJE POZNATO NA KOLIKO BIRAČKIH MESTA: Ponavljanje lokalnih izbora u Preševu 14. januara

Politika

PREŠEVO - Opštinska izborna komisija u Preševu zakazala je ponavljanje vanrednih lokalnih izbora za 14. januar, ali još nije izvesno da li će se glasati na svih šest spornih biračkih mesta, izjavio je danas predsednik te komisije Zećir Miftari.

On je rekao da će o tome konačnu odluku doneti Upravni sud. Miftari je izjavio da je izvesno ponavljanje prevremenih lokalnih izbora na biračkom mestu broj 5 u Preševu, kao i na biračkom mestu broj 16 u selu Cerevajka.

foto: Profimedia

Dodao je da se odluka Upravnog suda očekuje za biračka mesta pod brojevima 2, 4, 7 i 8, koja se nalaze u Preševu.

"Na biračkom mestu broj 5 glasanje je bilo prekinuto još u toku izbornog dana, dok je u Cerevajki prekinuto nešto pre završetka glasanja i sigurno je da će na njima glasanje biti ponovljeno 14. januara", kazao je Miftari.

Prema njegovim rečima, za ostala biračka mesta stranke su podnele prigovore nakon završetka glasanja.

"Još čekamo odluku Upravnog suda o tome da li će glasanje biti ponovljeno na svima ili samo na nekima od njih", rekao je on.

Na dva biračka mesta - 5 i 16, na kojima će glasanje izvesno biti ponovljeno, pravo glasa ima nešto više od 1.500 birača, dok na svih šest spornih biračkih mesta pravo glasa ima ukupno oko 9.000 birača.

U birački spisak opštine Preševo upisano je 38.860 birača, dok je izlaznost na lokalnim izborima 24. decembra, prema podacima Opštinske izborne komisije, bila 49 odsto.

foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Najviše glasova na vanrednim lokalnim izborima u Preševu, prema nezvaničnim rezultatima koje su posle izbora objavili mediji na albanskom jeziku na osnovu obradjenih dve trećine izašlih birača, osvojila je Alternativa za promene Šćiprima Arifija.

Na drugom mestu po broju glasova je Demokratska partija Albanaca Ragmija Mustafe, dok je na trećem mestu Partija za demokratsko delovanje čiji je nosilac liste na izborima u Preševu Ardita Sinani.

Stranke koje okupljaju lokalne Srbe izašle su na zajedničkoj listi, a po nezvaničnim rezultatima prešle su cenzus.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragan Kadić/Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...