ZAKON O SPREČAVANJU NASILJA DAJE REZULTATE, ALI BORBA SE MORA NASTAVITI Stanojevićeva: Porodični zločini obeležili početak nove godine
Foto: Dragana Udovičić

Zajednički cilj celog društva

ZAKON O SPREČAVANJU NASILJA DAJE REZULTATE, ALI BORBA SE MORA NASTAVITI Stanojevićeva: Porodični zločini obeležili početak nove godine

Društvo -

Koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević izjavila je da je od početka godine bilo nekoliko incidenta nasilja, u kojem je ubijena jedna devojka i slučaj porodičnog nasilja kada je nasilnik izvršio samoubistvo.

foto: Marina Lopičić

Ona je rekla da je Novu godinu obeležio slučaj ubistva devojke iz okoline Subotice i slučaj porodičnog nasilja na Novom Beogradu.

GODINU DANA KAMPANJE STOP NASILJU Vesna Stanojević: Kurir je ohrabrio žene da prijavljuju nasilnike

"Od početka godine imali smo nekoliko prijava nasilja. U Segedinu je ubijena devojka iz okoline Subotice, dok je 2. januara došlo do porodične svađe u kojoj je nasilnik izvršio nasilje nad suprugom i ćerkom a potom izvršio samoubistvo. U Austriji su prijavljena nekoliko slučajeva porodičnog nasilja čiji su učesnici naši državljani", navodi Stanojevićeva.

foto: Profimedia

Navodi da Zakon o sprečavaju nasilja u porodici daje rezultate ali da treba nastaviti sa borbom.

(KURIR TV) Vesna Stanojević: Zakon o sprečavanju nasilja u porodici daje nam novu nadu

"Nasilje u porodici je tema protiv koje se svi borimo. Naš cilj je da se ono smanji ali dva drastična primera nasilja u 2017. od kojih bi izdvojila ubistvo ispred Centra za socijalni rad nam ostavljaju težak utisak i pitanje da li mere koje imamo mogu da spreče nasilje. Ali prema pokazateljima koje imamo verujem da će ova godina biti bolja", kaže Stanojevićeva.

foto: Marina Lopičić

Kad je reč o radu policije, tužilaštvu i Centru za socijalni rad, navodi da se oseća velika razlika u pozitivnom smislu.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track