(FOTO) SVEČANI PRIJEM NA ANDRIĆEVOM VENCU POVODOM DANA VOJSKE Vučić: Na armiji je da zaustavi agresore, a na državnoj politici da ne ugrozi mir!
Foto: Dado Đilas

Skup u Predsedništvu Srbije

(FOTO) SVEČANI PRIJEM NA ANDRIĆEVOM VENCU POVODOM DANA VOJSKE Vučić: Na armiji je da zaustavi agresore, a na državnoj politici da ne ugrozi mir!

Društvo -
1 / 35 Foto: Dado Đilas

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas prijem povodom Dana Vojske Srbije, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

foto: Dado Đilas

Vučić se tom prilikom obratio prisutnima i javnosti istakavši da je u pomenutoj proslavi pokazano državno jedinstvo.

foto: Dado Đilas

"Radi vrednovanja i razvijanja tradicije, Vojska Srbije nam se predstavlja u dobrom svetlu, kako samo ona to i ume. Stotinu godina je proteklo od Prvog svetskog rata, te moramo da odamo počast našim vojnicima, vojskovođama i komandantima.

foto: Dado Đilas

Pred Vojskom Srbije nije samo praznovanje i sindikalni zahtevi, već da bude snažan odvraćajući faktor za svakoga ko pomisli da bude agresor na našu zemlju. Ponosni smo zbog vašeg profesionalizma i rodoljublja. Vojska je najbolji deo našeg društva i najbolji sistem u našem društvu. Želimo i da pomognemo da rezultati budu još bolji, naš posao je da štitimo mir i stabilnost, ali i uvek budemo spremni da odgovorimo na svaki izazov", poručio je predsednik Vučić.

foto: Dado Đilas

On je u nastavku podvukao da "mnogi žele da se vrate u vreme samoupravljanja i koče razvijanje naše armije, ali da će se zato još više i angažovanije raditi na njoj".

foto: Dado Đilas

"Pred vama su ozbiljni i veliki zadaci, a to je da odvratite svakog potencijalnog agresora. Znamo kroz šta smo sve u prošlosti prošli, na sve moramo biti spremni, ali na državnoj politici je da vojska nikada ne bude upotrebljena, da se očuva mir. Naš suverenitet i teritorijalni integritet niko neće ugrožavati. Svima vam čestitam današnji praznik i želim dobro zdravlje i još više rada. Hvala vam i živela Srbija", zaključio je Vučić.

(Kurir.rs/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track