Najnovije vesti

ŠETATE PSA BEZ POVOCA? U ovom gradu u Srbiji bićete MOMENTALNO kažnjeni sa 5.000  dinara!
Foto: Dragana Udovičić

prešli na represivne mere!

ŠETATE PSA BEZ POVOCA? U ovom gradu u Srbiji bićete MOMENTALNO kažnjeni sa 5.000 dinara!

Društvo

Vlasnici pasa u Valjevu više neće biti upozoravani, već svakog čeka kazna od 5.000 dinara ako svog ljubimca u šetnju izvode bez povodca i zaštitne maske, ili psećeg "pasoša".

Umesto prevencije i upozorenja, Komunalna policija je najavila da će početi da kažnjava one koji ne poštuju odredbe Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Valjeva, koja važi već tri godine. Takva odluka je doneta pošto su vlasnički psi za manje od mesec dana napali troje Valjevaca, među kojima je bilo dvoje dece i to đaka prvaka na Sportskom danu na stadionu u naselju Peti puk i devojčicu koja je prisustvovala izložbi pasa.

Zbog toga, kazna od 5.000 dinara čeka sve one koji izvode psa u šetnju bez povodca i zaštitne korpe na njušci, kao i ako nemaju kod sebe potvrdu o izvršenom obeležavanju psa i vakcinaciji.

- Sa preventivnih prelazimo na represivne mere, pre svega sa ciljem zaštite sugrađana, jer ova poslednja tri događaja ukazuju na potrebu da se ovom problemu ozbiljno pristupi, s obzirom na to da preventivne akcije nisu dale razultate. Vlasnici pasa nemaju naviku da sa sobom nose dokumenta za svoje ljubimce, ali je to manja šteta nego to što ih gradom šetaju bez korpe i povodca - kaže načelnica Komunalne policije Milica Petković.

Po gradskoj Odluci o držanju kućnih ljubimaca, inače, pas se može puštati sa povodca da se slobodno kreće samo u parku i na drugoj javnoj zelenoj površini i to leti od 22 časova uveče do 9 časova ujutro, a zimi od 20 časova uveče do 10 časova sledećeg dana.

(Kurir.rs/Blic/Foto:Dragana Udovičić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...