NAJTALENTOVANIJI MLADI NAUČNICI PRIMILI NAGRADU OD KURIRA I TRAVELLANDA: Putovanje u Veneciju za 11 mladih genijalaca
Foto: Zorana Jevtić

MLADI ORLOVI NAUKE

NAJTALENTOVANIJI MLADI NAUČNICI PRIMILI NAGRADU OD KURIRA I TRAVELLANDA: Putovanje u Veneciju za 11 mladih genijalaca

Društvo -

Kurir i "Travelland" dodelili su nagradu za 11 mladih naučnika koji su u proteklih nekoliko godina osvojili na desetine zlatnih medalja na domaćim i svetskim takmičenjima.

foto: Zorana Jevtić

Menadžer korporativnih komunikacija "Adrija medija grupe" Želimir Bojović predao je mladim naučnicima nagradu koju su im obezbedili Kurir i turistička agencija "Travelland", a to je putovanje u Veneciju za njih 11.

foto: Zorana Jevtić

- Možda nismo dovoljno moćni da vam kao kompanija kupimo neku veliku laboratoriju, ali možemo da vas odvedemo na neko prelepo mesto na kom ćete se družiti i odmoriti od napornog učenja i svakodnevnog rada. Mi kao kompanija izuzetno podržavamo sve talente, dajemo sve od sebe da im pomognemo i njihov rad učinimo što vidljivijim svim građanima u Srbiji i svetu.

Zlatne medalje na svetskim prvenstvima istraživačkih radova dobili su: Aleksandra Vujčić, Uroš Filipović, Ana Miljušković, Marija Pinjić, Todora Cvetanović, Aleksandra Gazikalović, Dimitrije Rajčić, Ana Radović, Sara Milošević, Veljko Đondović i Katarina Stanković. Svi prisutni u TC "Ušće" imali su priliku da se upoznaju i sa polaznicima Regionalnog centra za talente, načinom i zahtevima takmičenja i impresijama učesnika.

foto: Kurir

Nikola Srzentić, direktor Regionalnog centara za talente Beograd, kaže da taj centar uvodi mlade talente u naučnoistraživačke procese u oblastima prirodnih, društvenih, tehničkih, humanističkih i drugih nauka. Svoje programske aktivnosti Centar sprovodi identifikacijom nadarene i talentovane dece, konsultativnom nastavom, mentorskom nastavom, takmičenjima i smotrama. Svi koji prođu selekciju na prijemnom testu pristupaju konsultativnoj nastavi, gde pojedinac definiše probleme za svoj istraživački projekat.

- Centar u toku jednog ciklusa rada angažuje preko 80 eminentnih stručnjaka sa univerziteta, instituta, naučnih i drugih institucija da, kao mentori, usmere polaznike. Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke, Centar organizuje dva nivoa takmičenja po naučnim disciplinama - regionalno i republičko - kaže on.

foto: Kurir

Pored toga, tokom čitavog poslepodneva ispred TC "Ušće" bio je postavljen improvizovan fudbalski teren na kom je organizovana Besplatna školica fudbala za decu od šest do 12 godina. Mentori i treneri deci bili su naši proslavljeni fudbalski asovi - Miloš Jojić (Bundesliga), Lazar Marković (Liverpul), Vukašin Jovanović (Bordo), Saša Zdjelar (Partizan i Olimpijakos). Cilj školice je bio promocija sporta i vrednosti fer-pleja, aktivnog učešća dece u kreiranju spontanog zadovoljstva u igri i stvaranje timskog duha kod učesnika.

foto: Kurir

Ovo je bila i jedinstvena prilika za sve mališane da se sretnu sa našim fudbalskim asovima, da treniraju zajedno s njima, ali i prilika da se prepoznaju novi talenti.

Gost štanda bio je i glumac Irfan Mensur, koji je rekao da na Mundijalu, pored Srbije, ima i svoje favorite:

- Moj glavni favorit je Island, zato što je cela država veličine fudbalskog terena, a borbeniji su od nekih većih fudbalskih reprezentacija.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track