NAJPOZNATIJE SRPSKE PROROČICE I PROROCI: Evo šta su sve predviđali
Foto: Printscreen

NAJPOZNATIJE SRPSKE PROROČICE I PROROCI: Evo šta su sve predviđali

Društvo -

Balkanska proročica Kleopatra

PENZIJAMA MAŽU NARODU OČI

foto: Printscreen

Dušica Ilić, poznata kao Vidovita Kleopatra, sebe je nazivala najvećom proročicom. Bila je žena koja je obeležila poslednju deceniju prošlog veka svojim televizijskim emisijama i telefonskim proricanjem sudbine. Dušica je, prema pisanju pojedinih medija, rođena kao Dušan, a navodno je i jedna od prvih osoba sa Balkana koja je promenila pol. Njene emisije su bila veoma popularne devedesetih, a poslednjih nekoliko godina potpuno se povukla iz medija.

Čuvena balkanska proročica Kleopatra je za Dnevni avaz dala intervju krajem 2016. i iznela svoja predviđanja za 2017. godinu.

- Na ekonomskom polju očekuju nas slom i krah. Povećaće se penzije malo, da se narodu samo zamažu oči, ali to je sve nebitno u odnosu na poskupljenja koja slede - „predviđala“ je Kleopatra.

Vidovita Zorka

I SUDBINA DECE DOBRA ZA BIZNIS

foto: Printscreen

Zorka Pucar, poznatija kao Vidovita Zorka, bavila se proricanjem sudbine, uklanjanjem crne magije i rešavanjem ljubavnih problema. Imala je i zakupljen termin na televiziji. Ona je čak zbog ovih radnji bila uhapšena. Inače, Vidovita Zorka je uzimala po 50 maraka samo za dolazak na jednu njenu seansu, na kojoj bi ona zainteresovanom videla sudbinu i, u zavisnosti od „problema“, za njegovo otklanjanje uzimala od 200 do nekoliko hiljada maraka. Agenciju, koja je bila u njenoj kući u Baštovanskoj ulici, vodio je njen suprug, a imala je i higijeničarku koja je ujedno i zakazivala termine mušterijama.

Ona je u jednoj televizijskoj emisiji prošle godine tvrdila da je predvidela porodičnu tragediju i smrt svojih sinova:

- Dejana sam preklinjala da ne ide u Crnu Goru, ali nije hteo da me posluša. Nastradao je kada se autobus survao u kanjon Morače. Dragan je bio vojni invalid, oboleo je od raka. Najmlađeg sam sahranila u februaru. Bio je vredan, radio je na građevini. Tragedije sam predvidela, ali nisam mogla da ih sprečim - ispričala je tada ona.

Ljubiša Trgovčević

JAVLJA MI SE, VAŠ OTAC JE PLAV ČOVEK...

foto: Printscreen

Ljubiša Trgovčević jedan je od najpoznatijih vidovnjaka i astrologa na prostorima bivše Jugoslavije. Njegovo legendarno „javlja mi se“ niko nije zaboravio. Navodno je sredinom devedesetih predvideo razdvajanje Srbije i Crne Gore, NATO bombardovanje, pad Miloševića i njegovu smrt u Hagu. Poznato je da je, osim pojedinačnih slučajeva, radio i opšte prorokovanje. Pa je tako 2010. godine procenjivao šta će se zbiti sa hapšenjem Ratka Mladica. „Ja to ne vidim“, govorio je on. Imao je i svoju televizijsku emisiju, a danas ima svoju astroparapsihološku agenciju, a prema pisanju nekih medija, ima svoju emisiju koja se prenosi putem satelita.

- Posle one silne hajke na mene morao sam da se primirim i pređem na drugu televiziju. Već pet godina imam fiskalnu kasu, a cene se kreću od 1.000 do 4.000 dinara. Nikad nisam imao problema sa narodom - izjavio je pre nekog vremena Ljubiša.

Kurir.rs/Mina Branković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track