OGLASILI SE UČENICI DEVETE GIMNAZIJE NAKON AGONIJE U ŠPANIJI, EVO ŠTA KAŽU: Sporna ekskurzija nema nikakve veze sa školom
Foto: Vladimir Šporčić

hteli su da reaguju

OGLASILI SE UČENICI DEVETE GIMNAZIJE NAKON AGONIJE U ŠPANIJI, EVO ŠTA KAŽU: Sporna ekskurzija nema nikakve veze sa školom

Društvo -

BEOGRAD - Učenici Devete beogradske gimnazije "Mihailo Petrović Alas" kojima je letovanje preselo nakon što su poljubili vrata hotela u španskom letovalištu Ljoret de Mar, vratili su se u Beograd, a đački parlament ove škole poslao je otvoreno pismo javnosti.

Oni navode da smatraju da je glas đaka podjednako bitan, pa su zato i rešili da se obrate javnosti.

foto: Vladimir Šporčić

"Naglašavamo činjenicu da je odlazak đaka i profesorke istorije Snežane Martić u Španiju njen individualni dogovor sa određenom turističkom agencijom i grupom đaka i roditelja, što nema nikakve veze sa Devetom gimnazijom kao institucijom, ni ostalim zaposlenima i đacima ove škole. Naši roditelji su na svakom roditeljskom sastanku na početku svake školske godine, od razrednog starešine obavešteni da su jedina putovanja organizovana od strane škole ekskurzije i studijska putovanja i niko ni u jednom trenutku nije doveden u zabludu povodom toga", naveli su predstavnici đačkog parlamenta.

Oni tvrde da sve što se tiče nesrećne ekskurzije, da je to u direktnoj vezi sa funkcionisanjem turističke agencije i nema nikakve veze sa školom.

"Novoizabrani direktor naše škole Dušan Dimitrijević, osim što je izvanredan profesor matematike, on je dobar čovek koji đake uči i životnim vrednostima, što je nekad važnije od znanja koje se stiče u školi. Na Zakintos je otišao na zahtev roditelja, kao dodatna pratnja za decu koja su putovala preko jedne beogradske agencije, što takođe nema veze sa Devetom gimnazijom kao školom", kažu oni i dodaju:

foto: Vladimir Šporčić

"Mi kao đaci ove gimnazije, u kojoj profesori vrednuju naš glas, i ne bismo želeli da se naša škola spominje u negativnom kontekstu, jer nema nikakve veze sa ovim putovanjima, a naročito zato što đaci iz naše škole godinama postižu uspehe na državnim i međunarodnim takmičenjima, završavaju željene fakultete i izrastaju u dobre i uspešne ljude".

(Kurir.rs/Foto: Vladimir Šporičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track