LOTO MILIONERI U SRBIJI! Samo ona je priznala da je srećna dobitnica, pa preko leđa istetovirala brojeve! A KADA JE PROFESOR SA NOVOG BEOGRADA POSTAO MILIONER, SVE JE ŠOKIRAO POSTUPKOM!
Foto: Dado Đilas

KRIJU SE SVI OSIM NJE

LOTO MILIONERI U SRBIJI! Samo ona je priznala da je srećna dobitnica, pa preko leđa istetovirala brojeve! A KADA JE PROFESOR SA NOVOG BEOGRADA POSTAO MILIONER, SVE JE ŠOKIRAO POSTUPKOM!

Društvo -

Državna lutrija Srbije loto milionerima od 2003. godine, garantuje zaštitu identiteta, a da li će se dobitnik otrkiti, potpuno je na njemu! Ono što lutrija uvek objavi je gde je tiket uplaćen, ali i sa koliko novca.

Prema običaju, na to uplatno mesto nagrnu brojni građani, zapitkujući radnike da li se sećaju ko je uplato dobitne brojeve, ali i da li je istina da je uplaćeno na tom mestu.

U Srbiji je do sada samo jedan slučaj zabeležen kada je devojka pričala o svom dobitku, a čak je i posvetila tetovažu!

Naime, Beograđanka Irena, koja je krajem avgusta 2011. godine dobila dva miliona evra, pošto je podigla novac, duž leđa istetovirala je svih sedam dobitnih brojeva i kupila beli BMW u kojem se vozika po starom kraju.

Uživanje u luksuzu nije krila ni na društvenim mrežama, pa je na Fejsbuku objavljivala fotke novog auotomobila, putovanja...

foto: Profimedia

Srećna dobitnica novčano se odužila i prodavcu srećnog tiketa. Suma koju je poklonila je ostala nepoznata, jer kako je prodavac rekao Irena je zamolila da se ne priča koliko je častila.

"Istetovirala je duž leđa svih sedam brojeva. Pa kako i ne bi kada je zahvaljujući njima dobila milione! Međutim, čujem da se cenjkala sa tatu majstorom oko cene tetovaže i da mu još nije platila ceo iznos. Mnogima je još dužna, malo joj je novac udario u glavu", rekao je tada jedan od komšija iz Ireninog kraja.

Profesor se častio patikama kod Kineza

Međutim, ima i malo skromnijih ljudi, među kojima je profesor iz Novog Beograda, koji je svoj dobitak u iznosu od 320.000.000 dinara proslavio u najužem krugu porodice i nastavio da živi životom koji je imao i pre "sedmice".

foto: Dado Đilas

Pare je iskoristio kako bi otplatio svu kiriju koju je dugovao, a zatim se i ponovio novim patikama kod Kineza. Rešio je da sačuva najveći deo novca kako bi uspeo da finansira ćerkino školovanje u inostranstvu.

Krio i od dece da je milioner

Među dobitnicima "sedmice" je i naš gastarbajter na privremenom radu u Austriji. Čovek je došao u Srbiju na odmor, uplatio tiket i dobio novac koji, kako je rekao zaposlenima u "Državnoj lutriji", nije uspeo da zaradi za sve godine mukotrpnog rada u Austriji.

foto: Profimedia

Bilo je čak i slučajeva da se dobitnik ne javi.

- Kada dođu kod nas, uglavnom su sumnjičavi i pod velikim pritiskom. Premeštaju se s mesta na mesto, plaše se da ih snima kamera. Dešava se da dobitni tiket kriju u unutrašnjim džepovima i donjem vešu, a jedan dobitnik nam je čak rekao: "Ni rođenoj deci nisam priznao da sam dobio 'sedmicu' - rečeno je tada iz Državne lutrije.

Potraga za dobitnikom iz Odžaka

Jedan od najskoriih je izvučen decembra 2017. godine, kada se u javnosti digla velika prašina. Naime, tiket uplaćen u Odžacima doneo je nekome 524.691.140 dinara, ali kome i dalje nije poznato.

foto: Facebook Printscreen

Zanimljivo je da se na Fejsbuku jedan takstista pohvalio da je upravo on srećni dobitnik, a potom to ponovio i novinarima. Međutim, kada je pažnja koju je privukao postala prevelika, rekao je da je u pitanju šala.

foto: Kurir

Jedni su tada mislili da se pravi dobitnik predomislio o javnom objavljivanju, dok su drugi poverovali da je taksista sve izmislio.

Kome biste vi rekli da ste dobili premiju?

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track