FENOMENALNA VEST ZA VOZAČE: Vlada izašla u susret vlasnicima STARIJIH AUTOMOBILA
Foto: Profimedia

DOBRA VEST ZA VOZAČE

FENOMENALNA VEST ZA VOZAČE: Vlada izašla u susret vlasnicima STARIJIH AUTOMOBILA

Društvo -

Vlada Srbije usvojila je danas predlog izmene zakona kojim se ukida obaveza da građani koji imaju vozila starija od 15 godina obavljaju tehnički pregled na svakih šest meseci, navodi se u saopštenju Vlade.

"Ukidanjem ove obaveze, Vlada Srbije izašla je u susret velikom broju vlasnika koji poseduju starija vozila. Takođe, ovim zakonskim rešenjem ukida se tzv. nulti tehnički pregled za novoproizvedena vozila", objašnjava se u saopštenju i dodaje da su izmenama zakona pooštrene kazne za prekoračenje brzine van naseljenog mesta.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila izmene Zakona o ozakonjenju objekata, a kako se navodi u saopštenju, one će obezbediti efikasnije vođenje postupaka ozakonjenja i unaprediti evidenciju nelegalnih objekata.

Danas su usvojene i izmene Zkona o vazdušnom saobraćaju, a novine se tiču oblasti planiranja i izgradnje aerodroma, zaštite životne sredine, a uneto je novo poglavlje o transportu opasne robe, koje je u skladu sa standardima

Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva.

"Članovi Vlade usvojili su na današnjoj sednici Zaključak kojim se nalaže ministarstvima i posebnim organizacijama da dosledno sprovode politiku Vlade, koja se odnosi na ukidanje obaveze upotrebe pečata za privredna društva, preduzetnike i druga pravna lica", zaključuje se u saopštenju Vlade.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja