DIREKTOR CAR GO: Ugasićemo se ako se usvoji novi zakon, samo taksisti će moći da voze po gradu
Foto: Printscreen Facebook

loše vesti

DIREKTOR CAR GO: Ugasićemo se ako se usvoji novi zakon, samo taksisti će moći da voze po gradu

Društvo -

Ukoliko se usvoje predložene izmene Zakona, gasi se Car Go, rekao je za Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo.

"Gasi se naše poslovanje, jer će novim izmenama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju samo taksisti moći da voze po gradu“, upozorava on.

Guberinić ističe da kao kompanija žele da nastave sa radom i da je cilj samo da se omoguće fer uslovi na tržištu.

"Ako je neophodno da se uvedu licence za limo servis, spremni smo“, dodaje Vuk i navodi primer Hrvatske koja je taj problem rešila uvođenjem licenci i tako omogućila konkurenciji da radi.

"To je jasan primer. Ne možemo mi da gledamo šta rade u Americi ili Kini, već kako se nalazi rešenje u okruženju. Da se omogući ljudima pravo na rad, da naši vozači ne ostanu bez posla, a njihove porodice ugrožene“, kaže Guberinić za B92.net.

Guberinić ističe da su predložene izmene otvorena zabrana konkurenciji i da to znači da će "od tačke A do tačke B moći da vozi samo licencirani taksista, a svi zamo da je broj licenci ograničen, da je cena taksi usluge ograničena, kao i uslovi za vožnju“.

Na naše pitanje da li su imali novi poziv iza Kabineta premijerke Ane Brnabić i da li ona i dalje podržava njihov rad kao ranije, Guberinić kaže:

"Nema zakazanog sastanka, mi smo sada fokusirani na nas i želimo da pokušamo da razvijamo našu priču kao i do sada“, kaže on.

Ističe, da za razliku od taksista koji su najavili štrajk glađu dok se njihovi uslovi ne ispune, u Car Go neće ometati građane i da neće blokirati ulice čak iako se donese novi zakon.

(Kurir.rs/B92/Vesna Bjelić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track