SVE PRŠTALO U PROGRAMU UŽIVO BJELIĆ: CarGo prevoznici kriminalci i narko dileri! GUBERINIĆ: Taksisti imaju godine robije!
Foto: Printscreen/Prva TV

Žestok obračun u jutarnjem

SVE PRŠTALO U PROGRAMU UŽIVO BJELIĆ: CarGo prevoznici kriminalci i narko dileri! GUBERINIĆ: Taksisti imaju godine robije!

Društvo -

"Vi lažete. Ne, vi lažete. Ćutite. Sram Vas bilo", žustro je bilo u Jutarnjem programu Prve televizije, gde su se po ko zna koji put sukobili predstavnici Car.Go aplikacije i taksisti, a sve zbog donošenja novog Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

foto: Printscreen/Prva TV

Naime, nakon usvajanja Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, po nekoliko članova tog zakona, vozačima koji su umreženi Car.Go aplikacijom onemogućen je rad u postojećim uslovima. Upravo o temi: Da li će Car.go preživeti ovaj Zakon, raspravljali su u studiju Prve Aleksandar Bjelić iz Udruženja taksista Srbije i Vuk Guberinić, direktor kompanije Car.Go.

Međutim, umesto da rasprava krene u pravcu nekakvog rešenja, ova dva predstavnika uveliko "zaraćenih" strana, ponovo su se sukobila.

foto: Printscreen/Prva TV

"Nama je praktično zabranjeno da radimo po aktuelnim uslovima. Mi ćemo se prilagoditi Zakonu i pokušati da radimo, ali stvarno sumnjamo u ustavnost ovog Zakona, jer radimo već tri godine i nije bilo problema", naveo je Guberinić i postavio iznova pitanje o poslovanju Jandeksa, koje je njegova firma pre nekoliko dana postavila ministarki Zorani Mihajlović zbog izjave da je Car.Go dobrodošao ako se registruje.

"Mi ćemo dati odgovor gde je registrovan Jandeks. To je ruska firma, registrovana u Amsterdamu. Dakle, pare građana Srbije idu van Srbije. Mi nakon vožnje nikakav račun nismo dobili, tako da Jandeks nije registrovan ovde, već u Amsterdamu", istakao je Guberinić.

foto: Printscreen/Prva TV

Izgleda da je rasprava o Jandeksu bila inicijator celog sukoba, budući da je Bjelić počeo da objašnjava poreklo Jandeksa i način njihovog poslovanja.

foto: Printscreen/Prva TV

"Jandeks taksi ima ugovore sa taksi udruženjima i tako posluje", naveo je Bjelić. U tom trenutku je Guberinić počeo sa postavljanjem pitanja, pa se nije znalo ko šta priča.

Bjelić je pokušao da ućutka Guberinića govoreći mu "nemojte da me prekidate" i "hoćete li da ućutite dok ja pričam?". Bjelić je dalje polemisao o ličnim interesima Guberinića u vezi sa potencijalnim gašenjem Car.Go aplikacije.

foto: Printscreen/Prva TV

"Ne kukate vi za 300 porodica, nego za Vaših 20 odsto dobiti od vožnje", naveo je Bjelić i istakao da u Car.Go prevoze kriminalci, narko dileri. Poslednja izjava jako je razljutila Guberinića koji je počeo da viče: "To je sramota što pričate, znamo i da ljudi među taksistima imaju godine robije".

(Kurir.rs/Blic/Foto: Printscreen/Prva TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track