Najnovije vesti

SLUŽBE ZA KATASTAR DOSTAVILE DOKUMENTA KOJA SU NEDOSTAJALA, PLATE KORIGOVANE ISTOG DANA: Rukovodstvo RGZ ukazalo da su poštovani svi propisi
Foto: Google Instant street view

SLUŽBE ZA KATASTAR DOSTAVILE DOKUMENTA KOJA SU NEDOSTAJALA, PLATE KORIGOVANE ISTOG DANA: Rukovodstvo RGZ ukazalo da su poštovani svi propisi

Društvo

Rukovodstvo Republičkog geodetskog zavoda objavilo je saopštenje u kom objašnjava kako je obračun plata, na koji se poziva štrajkački odbor, bio u skladu sa Zakonom o platama.

"Odeljenju finansija RGZ-a pisanim putem obratile su se Služba za katastar nepokretnosti Novi Sad 1 i Služba za katastar vodova Pančevo i dostavile dopunjene liste zaposlenih sa neophodnom dokumentacijom za obračun zarada koja je nedostajala da bi obračun bio u skladu sa Zakonom o platama državnih službenika i Sporazumom o prekidu štrajka.

 

Na osnovu kompletirane isplatne dokumentacije obračun zarada za 8 zaposlenih koji su naknadno dostavili sva neophodna dokumenta korigovan je istog dana kada je dokumentacija predata Odeljenju finansija.

 

Zaposleni RGZ-a na ovom primeru mogu da uoče da rukovodstvo Republičkog geodetskog zavoda isključivo insistira na poštovanju propisa i Sporazuma o prekidu štrajka kako bi se plate obračunavale na zakonit način. Sa druge strane Štrajkački odbor namerno je pozivao zaposlene da krše odredbe Sporazuma i pokušavao da ucenom i pritiscima natera rukovodstvo na kršenje zakona prilikom obračuna zarada zaposlenih.

 

Rukovodstvo RGZ-a uverava javnost da ni pod kojim uslovima neće pristati na kršenje zakona Republike Srbije, ma kako veliki bili pritisci da se to učini.

Zaposleni u službama katastra koji nisu Odeljenju finansija dostavili sva potrebna dokumenta za obračun zarada u skladu sa Zakonom i Sporazumom, treba da dopune isplatnu dokumentaciju na propisan način i obračun zarada biće korigovan istog dana" - stoji u saopštenju.

 

Kurir.rs

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...