KURIR I TRAVELLAND VODILI GENIJALCE U VENECIJU: Zasluženo nagrađeno 11 mladih naučnika!
Foto: Zorana Jevtić

KURIR I TRAVELLAND VODILI GENIJALCE U VENECIJU: Zasluženo nagrađeno 11 mladih naučnika!

Društvo -

Kurir i turistička agencija "Travelland" dodelili su nagradu za 11 mladih naučnika koji su u proteklih nekoliko godina osvojili na desetine zlatnih medalja na domaćim i svetskim takmičenjima. Nagrada je dodeljena u okviru velikog projekta Kurira “Doživi Prvenstvo”, koji je podržao i naše mlade svetske prvake iz Regionalnog centra za talente.

foto: Zorana Jevtić

Regionalni centar za talente Beograd II uvodi mlade talente u naučnoistraživačke procese u oblastima prirodnih, društvenih, tehničkih, humanističkih i drugih nauka. Svoje programske aktivnosti Centar sprovodi kroz identifikaciju nadarene i talentovane dece, konsultativnu nastavu, mentorsku nastavu, takmičenja i smotre. Svi koji prođu selekciju na prijemnom testu pristupaju konsultativnoj nastavi, gde pojedinac definiše probleme za svoj istraživački projekat. Centar u toku jednog ciklusa rada angažuje preko 80 eminentnih stručnjaka sa univerziteta, instituta, iz naučnih i drugih institucija da, kao mentori, usmere polaznike. Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke, Centar organizuje dva nivoa takmičenja po naučnim disciplinama, regionalno i republičko.

foto: Privatna arhiva

Zlatne medalje na svetskim prvenstvima u istraživačkim radovima dobili su: Aleksandra Vujčić, Uroš Filipović, Ana Miljušković, Marija Pinjić, Todora Cvetanović, Aleksandra Gazikalović, Dimitrije Rajčić, Ana Radović, Sara Milošević, Veljko Đondović i Katarina Stanković.

foto: Privatna arhiva

„Travelland“, kao naša najveća turistička agencija, prepoznao je značaj podrške mladima i zajedno sa Kurirom dodelio putovanje u Veneciju.

Evo nekih od utisaka sa putovanja u Veneciju na zasluženi odmor koje je obezbedila agencija „Travelland“:

DIMITRIJE RAJČIĆ

- Ja sam se jako lepo proveo. Obišli smo prelepe gradove, a onda bi se svako veče vraćali u Lido, gde bi se družili u sobi, gledali filmove, igrali karte... Nerazdvojni smo bili tokom obilazaka i zbog toga smo stigli da vidimo neka izvanredna mesta, posebno u Veneciji, koju smo dobrim delom obišli.

foto: Privatna arhiva

ANA RADOVIĆ

- Izvanredna prilika da se odmorimo od svakodnevnih obaveza koje imaju mladi naučnici kao što smo mi. Neverovatno iskustvo koje ćemo čuvati u lepom sećanju.

foto: Privatna arhiva

SARA MILOŠEVIĆ

- Obišli smo neverovatne gradove. Divno smo se proveli. Zadovoljni smo organizacijom. Sve u svemu, jedno zanimljivo i prelepo iskustvo.

ALEKSANDRA GAZIKALOVIĆ

- Putovanje je bilo stvarno odlično osmišljeno i ostvareno. Za naizgled kratak vremenski period stigli smo da obiđemo dosta znamenitosti Italije, kao i da se bolje upoznamo sa kulturom ovog regiona. Obići Trst, Padovu, Veronu i Veneciju u ovo doba godine bilo je jedno vrlo lepo iskustvo, a uz prijatelje iz Centra, još lepše.

(Promo - tekst / Foto:Zorana Jevtić,Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track