MIHAJLOVIĆEVA OSUDILA NAPADE NA MILENU IVANOVIĆ: Nedopustivo je zamerati jednoj ženi što je nastavila svoj život
Foto: Ana Paunković, Zorana Jevtić

reagovanje

MIHAJLOVIĆEVA OSUDILA NAPADE NA MILENU IVANOVIĆ: Nedopustivo je zamerati jednoj ženi što je nastavila svoj život

Društvo -

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najoštrije je osudila napade na društvenim mrežama na Milenu Ivanović, suprugu ubijenog Olivera Ivanovića, ocenivši da je takvo ponašanje nedolično, uvredljivo i štetno.

"Zamerati jednoj ženi što je nastavila svoj život, zbog sebe i svog deteta, i to na najprizemniji način blateći je po društvenim mrežama, zloupotrebljavajući njene fotografije i njenu tragediju, i kritikovati je jer je sređena i nasmejana, nedopustivo je. Pitam se šta treba da uradi žena koja je ostala bez muža, jedna udovica, da bi zadovoljila patrijarhalna očekivanja sredine? Da se ugasi i uvene, nosi crninu da bi je pojedinci pohvalili kako je dobra i uzorna supruga", upitala se Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade rekla je da takve reakcije ne samo da nisu pristojne, već su i veoma opasne jer pokazuju da žena koja ima stav olako bude stavljena na "stub srama", posebno ako taj stav nije u skladu sa tuđim očekivanjima.

Kako je navela, danas, kada su načelno svima puna usta rodne ravnopravnosti, niko nema pravo da žene "linčuje mržnjom i uvredama".

"Niko nema pravo na to. Ne u Srbiji u kojoj se svakodnevno borimo za moderno društvo u kojem sve građanke i građani moraju da imaju jednaka prava i mogućnosti za život", poručila je Mihajlovićeva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track