MIROLJUBA POD MAČ, TO JE HOHŠTAPLER I PREVARANT: Šešelj udario na nadrilekara ZBOG SMRTI mladića!
Foto: Marina Lopičić, Printscreen

po kratkom postupku

MIROLJUBA POD MAČ, TO JE HOHŠTAPLER I PREVARANT: Šešelj udario na nadrilekara ZBOG SMRTI mladića!

Društvo -

Lider SRS Vojislav Šešelj oštro osuđuje slučaj bivšeg radikala Miroljuba Petrovića, koji se bavi nadrilekarstvom - ubeđuje ljude da ignorišu medicinu pošto on leči tumor biljnim preparatima u svom centru, za šta uzima debele svote novca. Poručuje građanima da slušaju isključivo doktore koji su i njemu pomogli da se izbori s rakom debelog creva i još dve metastaze na jetri, a ne prevarante koji samo žele da im otmu novac.

foto: Printscreen

Petrović, poznat po opasnim i suludim idejama i krilatici „Ideš pod mač, bato“, ponovo je u žiži javnosti. Biljana Jovanović ispričala je da je njen rođeni brat Slavčo Petrov preminuo 7. januara jer je slepo verovao Petroviću da ne ide kod lekara kad mu je otkriven tumor na mozgu i da će mu biti bolje od njegovih tinktura. Petrović bi morao, prema mišljenju Šešelja, da „ide pod mač“ zakona.

- Kategorično sam protiv nadrilekara. To su hohštapleri i prevaranti koji narodu otimaju pare. Oni zaglupljuju i obmanjuju narod. To je vrlo ozbiljna tema i to se mora suzbiti. Prema Krivičnom zakoniku, nadrilekaru sledi kazna od dve do 15 godina zatvora. Najteža kazna sleduje ako je izazvao smrt osobe koja mu je poverovala - objašnjava Šešelj.

Medicina se, kako naglašava, mora poštovati i lekarima treba verovati:

- Medicina je veoma uznapredovala i gotovo za svaku bolest pronašla lek. Posebno ako se bolest ustanovi na vreme. Narod se mora upozoravati da nadrilekarima ne sme verovati, moraju da beže od njih glavom bez obzira. Ja sam se izborio s rakom debelog creva i sa još dve metastaze na jetri jer sam slušao isključivo lekare. I vodio sam računa o ishrani, unosio sam dosta povrća, antioksidanata, vitamina B17, kojeg ima u dosta u semenkama kajsije.

foto: Beta/Miloš Miškov

Šef radikala kaže da mu Petrović nije nudio svoje usluge.

- Meni nije nudio ništa. Mi smo se sreli samo jednom u nekoj televizijskoj emisiji. Shvatio sam ga više kao šoumena.

Zmija u džepu

IZBEGAO ČLANARINU OD 200 DINARA

Petrović je inače bio član SRS pre osam i po godina.

- On se učlanio u stranku 25. septembra 2010, ali se prilikom naplate članarine izjasnio da više nije član. Godišnja članarina je 200 dinara. Naši aktivisti idu jednom godišnje od kuće do kuće kako bi od članova stranke naplatili članarinu. Kad su Petroviću došli na vrata, on im je rekao da se iščlanio - priča Šešelj.

Petrović je postao ozbiljna pretnja po bezbednost svih građana srbije

SVE BLJUVOTINE LAŽNOG MESIJE

foto: PrintScreen

Samozvani doktor Miroljub Petrović na društvenim mrežama i tribinama širom Srbije već duže vreme širi opasne ideje i poziva roditelje da ne vakcinišu svoju decu, da ih ne vode u škole, a sada je počeo i da se bavi i nadrilekarstvom.

Petrović je, kako tvrdi, doktorirao filozofiju na Univerzitetu u Jašiju, u Rumuniji, u Beogradu je završio fakultet za geologiju, smer paleontologija i u Americi medicinu na „International Institute for Original Medicine“. Predstavlja se i kao osnivač i direktor Centra za prirodnjačke studije u Beogradu i Americi i Instituta za prirodnu medicinu, onlajn „fakulteta“ sa osnovnim, magistarskim i doktorskim studijama, gde godina osnovnih studija košta 950 evra. Protiv njega je bila podneta krivična prijava za antivakcinalno delovanje, a svojevremeno je već bio hapšen kada je u video-poruci pretio da će srušiti branu na severu Holandije ukoliko iz zatvora u Sheveningenu ne budu pušteni tadašnji haški optuženici Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Vojislav Šešelj.

Neće da troši metke

NARKOMANE KAMENOVATI I KLATI

. Miroljub Petrović je više puta izjavljivao da bi svi narkomani trebalo da završe kod Branislava Peranovića, sveštenika poznatog po brutalnim metodama za odvikavanje od droge, koji je zbog ubistva štićenika osuđen na 20 godina zatvora. Narkomane, prema njegovim rečima, treba kamenovati i klati, a ništa bolje neće proći ni pušači. U svojim obraćanjima nije poštedeo ni novinare, pa će i njih tako stići „krvna presuda“.

- Nema, sudski procesi pet godina... Prodavao drogu? Smrtna kazna, kraj priče. Ideš pod mač, bato! Nećemo ni da trošimo metak na njega, imate druge metode u Bibliji. Kamenovanje. Kraj priče!

Škole debilane za ateiste

VAKCINE NAJSTRAŠNIJI OTROV KOJI POSTOJI

- Ko hoće da vakciniše dete, da ga truje, neka. To je najstrašniji otrov koji postoji. I broj dva, da osnovna škola ne bude obavezna. Kakva, bre, prosveta, ima dete da učiš kod kuće da radi. A ne da ga ja šaljem u neke ateističke debilane... Da mi finansiramo janjičarske kampove. Imaš kući da učiš dete da radi, bre, da se osposobljava, da se sutra ženi, da stvara porodicu - samo je jedna od izjava ovog „doktora“.

Saveti za srećan brak

ŽENU ZVIZNI PREKO USTA

foto: Printscreen

O ženama Miroljub uglavnom misli da je njihova uloga da rađaju decu, a ako mnogo priča, nije loše da je zvizne preko usta. Petrović je objašnjavao i da ženu treba potražiti i u Albaniji, ali nije važno da li se mladoženji sviđa.

- Žena mog sina mora meni prvo da se svidi, onda mom sinu - reko je Petrović.

„Pravoslavni taliban“

U SVETOM PISMU STOJI DA ĆU BITI PREMIJER

- Mislio sam da ste otišli na more ili da se spremate za izlazak, a vi ste došli da slušate pseudonaučnika, pravoslavnog talibana. Hoću da se kandidujem da budem premijer. U Svetom pismu stoji kako se postaje premijer - rekao je Petrović omladini koja je došla da ga sluša na tribini na Novom Beogradu leta 2017. godine.

Biljana Jovanović nakon gubitka

BOG ĆE DA SUDI MIROLJUBU ZA SMRT MOG BRATA

foto: Privatna Arhiva

Bili smo u finansijskoj mogućnosti da operišemo Slavča u inostranstvu, ali Miroljub nas je ubeđivao to da ne radimo, kaže Biljana Jovanović

Miroljub Petrović nas je ubeđivao da moj brat Slavčo Petrov, kome su lekari u martu prošle godine dijagnostikovali tumor na mozgu, ne treba da ide kod doktora, a da je gama nož glupost. Kada smo ga pitali za bratovljeve epileptične napade, rekao je da je „opsednut demonima i da treba da se moli“. Moj Slavčo je na kraju preminuo od jednog takvog napada.

Ovo u potresnoj ispovesti za Kurir, jedva suzdržavajući suze, tvrdi Biljana Jovanović (32) iz Kruševca, čiji je rođeni brat Slavčo preminuo 7. januara ove godine nakon što se lečio tinkturama i sokovima samozvanog doktora Miroljuba Petrovića, u javnosti poznatog po svojim radikalnim stavovima.

Biljana objašnjava da su ona i brat godinama slušali Petrovićeva predavanja i da su bili zadivljeni njegovom posvećenošću Bogu, jer su i sami veliki vernici.

- Lekari su martu otkrili da brat ima tumor i rekli nam da je najverovatnije benigni, ali da je na teško dostupnom mestu i da operacija može da ošteti motoričke funkcije. Preplašili su nas. Obratila sam se Miroljubu, koji nam je rekao da to nije ništa, da se to lako rešava. Savetovao nas je da ne pijemo lekove koji su nam prepisali doktori, već samo Petrovićeve tinkture i sokove. Bili smo u finansijskoj mogućnosti da operišemo Slavča u inostranstvu, ali Miroljub nas je ubeđivao da to ne radimo - kaže Biljana i dodaje da je njen brat proveo šest dana u Petrovićevom centru, a da im je to dnevno naplaćivao 120 evra.

foto: Printscreen

Prema njenim rečima, Slavčo je, prema savetima ovog nadrilekara, proveo 40 dana samo na sokovima, dok je od marta jeo samo sirovu hranu, ni parče hleba nije okusio.

- Molila sam Miroljuba da nam pomogne, ali on je pričao da sam dosadna i blokirao je moj mejl. Ponašao se krajnje arogantno, nije želeo da nas sluša, za epileptične napade je pričao da su to demoni i da Slavčo treba više da se moli. Kada sam mu javila da je preminuo, rekao mi je da smo mi „uništili to jadno dete“ i da smo odgovorni za sve. Taj čovek se predstavljao kao doktor i trebalo je da stoji iza svojih reči - neutešna je Biljana, koja tvrdi da je u sebi našla snage da oprosti Miroljubu:

- Neutešna sam, ne znam kako ću da živim dalje, izgubila sam najbližu osobu posle Boga... Petrović me je razočarao i želim i druge da upozorim na ovo. Ja sam mu oprostila, nije moje da mu sudim, već božje. Miroljubu želim da upozna Boga i Bibliju, o kojoj toliko priča.

Miroljub Petrović juče nije hteo da sasluša pitanja novinara Kurira, odgovorivši da ne daje izjave za naš list.

foto: Kurir

DANAS U KURIRU SAZNAJTE JOŠ:

DUŠKO ČEKAO SOFIJU U KINI, A STIGLA MU KARLEUŠA: Umalo da se sretnu žena i švalerka!

ZOKI ŠUMADINAC, NOVA INTERNET ZVEZDA: Neki misle da sam neozbiljan

VAŽNA VEST ZA BRUCOŠE: Nema više prijemnog za fakultete

REPER IZ NIŠA BORI SE ZA ŽIVOT: Hteo da iznese majku iz plamena, ali je pao u nesvest od dima

RONILAC KOJI JE SPASAVAO JEDRLIČARA IZ JEZERA: Lomio sam led da dođem do zarobljenh

UBICA IZ SALAŠA NE OSTAVLJA PORODICU ĆIRIĆ NA MIRU: Reditelje svoje žrtve nazvao narko-dilerima

NAKON VIŠE OD TRI DECENIJA ČEKANJA: Beograd dobija groblje kućnih ljubimaca

SLOBODAN NIJE HTEO PRAŠNJAVIH CIPELA U HAG: Čovek koji je putovao s Miloševićem na njegovom poslednjem letu

ŠEF DIPLOMATIJE SIMPATIŠE SPISATELJICU Dačić: Volim kad me Biljana vređa

Kurir.rs/Biljana Bojić/Jelena Pronić Foto: Marina Lopičić/printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track