Najnovije vesti

NAJUSPEŠNIJI PROJEKAT DOGODINE U PRIZRENU: Humanitarna organizacija 28. Jun završila tromesečnu akciju pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji
Foto: Organizacija 28. Jun

najambiciozniji projekAt koji je organizacija do sada izvela

NAJUSPEŠNIJI PROJEKAT DOGODINE U PRIZRENU: Humanitarna organizacija 28. Jun završila tromesečnu akciju pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji

Društvo
20:16h

Članovi ove organizacije dostavili su peticiju sa 150.000 potpisa Ujedinjenim nacijama i pozvali na zaštitu srpske kulturne i istorijske baštine na Kosovu i Metohiji

Posle velike donacije manastiru Devine vode, članovi humanitarne organizacije 28. Jun posetili su srpske manastire u Prizrenu, a posle posete proglasili su tromesečni projekat "Dogodine u Prizrenu" najuspešnijim i najambicioznijim projektom koji je organizacija do sada izvela.

Kroz ova tri meseca 28. Jun je:

1. Dostavio peticiju sa 150.000 potpisa Ujedinjenim nacijama i pozvao na zaštitu srpske kulturne i istorijske baštine na Kosovu i Metohiji.

2. Podigao svest o diskriminaciji prema Srbima na Kosovu i Metohiji tri puta u Ujedinjenim Nacijama, u Njujorku, Ženevi i Beču.

3. Organizovao događaje na svim kontinentima i time podigao svest o dnevnim problemima sa kojima se suočavaju Srbi na Kosmetu.

4. Hitnom dostavom hrane probio blokadu uvoza srpskih proizvoda koji su uvele kosovske vlasti prošle godine.

5. Dostavio novogodišnje poklone materijalno ugroženoj srpskoj deci na Kosovu i Metohiji kao i širom regiona.

6. Donirao medicinsku opremu u vrednosti od 700. 000 dolara kliničkom centru u Nišu. 

7. Simbolično posetio manastir Svetih arhangela u Prizrenu i donirao sredstva manastiru Devine vode.

foto: 28. Jun

Generalna direktorka 28. Juna Snežana Dimitrijević zahvalila se svima koji su pomogli i dodala:

"Ovaj projekat pokazuje da imamo infrastrukturu i mogućnost da sakupimo stotine hiljada dolara i pomoć transportujemo putem Atlantskog okeana i time uspešno dostavimo pomoć najugroženijim Srbima širom Balkana, sve to u samo nekoliko meseci.

Takođe, ovim pokazujemo da možemo poslati delegaciju od do 30 ljudi u Ujedinjene nacije, i time utičemo kroz lobiranje, da možemo da organizujemo događaje u srpskim zajednicama na celom svetu i aktiviramo preko 150. 000 Srba sa jedinstvenim ciljem, kao što smo i pokazali kroz našu peticiju.

Verujemo da je ovaj projekat do sada najveći nevladin projekat ikada pokrenut sa ciljem pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da je prvi pojekat sa kojim uspešno koračamo ka uticanju na društvenu svest kroz naš humanitarni rad".

foto: Organizacija 28. Jun

Bave se humanitarnim, socijalnim i filantropskim radom

Dostavili pomoć u vrednosti od preko 6,1 miliona dolara

Humanitarna organizacija „28. Jun“ je multinacionalna organizacija koja se bavi humanitarnim, socijalnim i filantropskim radom.

U maju 2018. godine postala je prva humanitarna organizacija Zapadnog Balkana kojoj je dodeljen poseban konsultativni status pri Ujedinjenim nacijama.

Osnovana je 2011. godine, a registrovana 2012. godine u Kanadi kao neprofitna organizacija.

Kroz različite projekte koji su realizovani prikupljeno je više od 184 tone humanitarne, medicinske i pomoći u vanrednim situacijama u vrednosti od preko 6,1 miliona dolara.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...