Najnovije vesti

TI ĆEŠ MENE DA ZAJE.AVAŠ ZA PARE! Arkan poludeo usred "Madere", pa prišao ministru finansija i POČEO DA GA BIJE! Evo šta stoji u SLUŽBENOJ BELEŠCI DB-a!
Foto: EPA/ Drago Vejnović

TI ĆEŠ MENE DA ZAJE.AVAŠ ZA PARE! Arkan poludeo usred "Madere", pa prišao ministru finansija i POČEO DA GA BIJE! Evo šta stoji u SLUŽBENOJ BELEŠCI DB-a!

Društvo

Pripadnici DB opisali su Arkana kao čoveka koji nije birao ni vreme ni mesto za obračun. Sve je rešavao na licu mesta, tačno tamo gde bi zatekao onoga sa kim ima nesuglasice.

Ražnatović nije prezao da udari na državne funkcionere kako bi osigurao svoj biznis.

Tako je bilo i sa ministrom finansija Jovanom Zebićem kojeg je udario usred poznatog beogradskog restorana Madera.

Ceo incident opisan je u službenoj belešci DB-a koja je nastala 1996. godine: 

- Prema rečima našeg kontakta, juče u večernjim satima došlo je do incidenta u restoranu "Madera", gde je Željko Ražnatović Arkan udario ministra finansija Jovana Zebića. Prema operativnim podacima dobijenim od direktnih svedoka, došli smo do saznanja da je juče, 19. maja, Željko Ražnatović Arkan prišao stolu za kojim je sedeo Zebić sa još jednim prijateljem. Ražnatović je ušao u restoran i čim je video Zebića, uputio se ka njemu. Bio je vidno ljut i vikao je na Zebića - piše u belešci SDB.

U dokumentu koji su obaveštajci sastavili 20. maja 1996. godine navodi se i da su svi svedoci potvrdili da je Arkan visokopozicioniranom funkcioneru Vlade, ali i tada vladajuće Socijalističke partije, posle udarca rekao:

- Ti ćeš mene da za*ebavaš za pare. Mnogo si hrabar - rekao je Ražnatović.

Ministar Zebić je odmah posle incidenta napustio lokal, a prema tvrdnjama upućenih u celu stvar nesporazum je nastao oko poslova vezanih za carinu:

- Zebić je bio blizak sa Mihajlom Kertesom, tadašnjim direktorom Carine. Pokušali su da petljaju protiv Arkana, ali je on stvar rešio jednim šamarom koji je opalio ministru. Arkanu to nije bio problem, sve poslovne nesuglasice rešavao je na isti način. Primera radi, ako je imao problema sa poslovima vezanim za naftu, situaciju je rešio tako što uhvati direktora Naftne industrije Srbije, nalupa mu par šamara i dobije šta hoće - priča izvor.

Izvor svedoči o još jednoj situaciji u kojoj je bivši komandant "Tigrova" podigao ruku na državnog službenika.

- Vagonima se švercovala njegova nafta. Direktor "Železnica" je to provalio, zaustavio je vagone. Arkan je odlepio, razjaren je otišao kod tada prvog čoveka "Železnica". Isprebijali su čoveka - navodi upućeni izvor.

(Kurir.rs/Republika)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...