SA AMBASADORIMA KINE I SAD O SARADNJI I BORBI PROTIV KRIMINALA: Kod Stefanovića sa Skatom i FBI i DEA
Foto: MUP

palata srbija

SA AMBASADORIMA KINE I SAD O SARADNJI I BORBI PROTIV KRIMINALA: Kod Stefanovića sa Skatom i FBI i DEA

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa ambasadorkom Kine Čen Bo o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Stefanović i Bo su istakli da je saradnja policija dve zemalje na izuzetnom nivou.

foto: MUP

Saglasili su se da će saradnja nastaviti u cilju borbe protiv organizovanog kriminala, transnacionalnog kriminala i terorizma.

- Srpske snage bezbednosti pokazale su se kao važan i kredibilan partner u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, trgovine narkoticima i terorizma, ocenili su danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skat.

Oni su se na sastanku saglasili o važnosti saradnje na polju sprovodjenja zakona u borbi protiv transnacionalnih organizovanih kriminalnih grupa i dogovorili o nastavku bilateralne saradnje u navedenim oblastima, prenosi MUP u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali stručnjaci iz Federalnog istražnog biroa (FBI) i Agencije za suzbijanje narkotika (DEA) SAD-a zajedno sa ekspertima iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Od 2001. godine SAD su obezbedile obuke za sprovodjenje zakona i bezbednosnu pomoć Srbiji, naročito u oblasti granične bezbednosti, carine, borbe protiv terorizma i borbe protiv organizovanog kriminala, u vrednosti od više od 30 miliona dolara.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja