Najnovije vesti

KONAČNA ODLUKA! POLAGANJE KOMBINOVANOG TESTA IPAK SUTRA: Ministarstvo tvrdi da su sve verzije rešenja objavljene na društvenim mrežama lažne!
Foto: Dragana Udovičić

prijemni za srednje škole

KONAČNA ODLUKA! POLAGANJE KOMBINOVANOG TESTA IPAK SUTRA: Ministarstvo tvrdi da su sve verzije rešenja objavljene na društvenim mrežama lažne!

Društvo

Fotografije kombinovanih testova koje su se pojavile na društvenim mrežama su lažne, prema tome testovi za polaganje tog dela male mature nisu "provaljeni", pa će sutra kako je i predviđeno, biti održano polaganje kombinovanih testova, rečeno je u Ministarstvu prosvete.

"Sve te fotografije su lažne. Radi se o testovima iz ranijih godina i to je provereno sa Zavodom", rekla je pomoćnica ministra u Ministarstvu prosvete Vesne Nedeljković.

Sa testom iz srpskog jezika, koji su osmaci polagali juče, sve je u redu, navela je Nedeljković i dodala da će osmaci zadatke iz matematike rešavati u četvrtak, 20. juna.

Na pitanje da li postoji mogucnost da bude poništena mala matura, kao što je to bilo 2013. godine, rekla je da nema razloga za to.

"Nema razloga za to. To bi unelo dodatni nemir i mislim da je svako pozivanje na tu vrstu ponašanja neodgovorno", rekla je ona.

Ministar prosvete Mladen Šarčević jutros je potvrdio da je test iz matematike, koji su osmaci trebalo da polažu danas, "provaljen" i da se to dogodilo u "nekoj" školi.

Polaganje tog testa pomereno je za četvrtak, 20. juna.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...