U 15 ŠKOLA U SRBIJI TESTOVI IZ MATEMATIKE OTVORENI PRE VREMENA: Detalji istrage procurelih testova
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

istraga u školama širom srbije

U 15 ŠKOLA U SRBIJI TESTOVI IZ MATEMATIKE OTVORENI PRE VREMENA: Detalji istrage procurelih testova

Društvo -

U 15 škola u Srbiji kese sa testovima iz matematike otvorene su pre vremena, ali u prisustvu supervizora i komisije, o čemu postoje zapisnici.

Pretpostavlja se da zadaci iz matematike nisu procureli iz ovih škola, jer su se "provaljeni testovi" na internetu pojavili još sinoć.

"Međutim, i pored toga biće dodatno provereno šta se tačno dešavalo u tih 15 škola, od kojih su pet škola u Beogradu, dve u Subotici, dve u Pirotu, dve u Užicu i po jedna u Vranju, Prijepolju, Zrenjeninu i Putincima kod Rume", kaže izvor blizak istrazi koju Ministratsvo prosvete sprovodi u školama širom Srbije.

Trenutno policija istražuje Zavod za kvalitet i štampariju u kojoj su zadaci pripremani i štampani.

Inače, slike testa sa zadacima iz matematike, pisanih rukom, zbog kojih je odmah jutros odloženo polaganje ovog predmeta na maloj maturi, preko Vajbera su delili đaci osnovne škole u Zemunu.

U Tužilaštvu u Beogradu u toku je ispitivanje osobe za koju se sumnja da je imala u posedu testove iz matematike koji su potom i javno objavljeni. Kako saznajemo, reč je o majci jedne učenice iz beogradske osnovne škole, koja se nalazi u Zemunu.

Podsetimo, jutros je odloženo polaganje testa iz matematike jer su rešenja procurila na društvenim mrežama.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track