U RANGU SA NAJBOLJIMA: Stefanović prisustvovao pokaznim vežbama policijskih jedinica u Kuli (FOTO)
Foto: MUP

pokazali sposobnosti

U RANGU SA NAJBOLJIMA: Stefanović prisustvovao pokaznim vežbama policijskih jedinica u Kuli (FOTO)

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Kuli pokaznim vežbama više policijskih jedinica polaznika 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku i najavio da će MUP nastaviti sa obukom i opremanjem, jer želi da policajci imaju najbolje uslove i opremu u rangu sa najboljim svetskim jedinicama, saopšteno je.

foto: MUP
foto: MUP

Stefanović je poručio budućim policajcima da je to dobra prilika da vide kako se njihova teorijska znanja primenjuju u praksi i dodao da je od velike važnosti da polaznici centra od svojih budućih kolega saznaju nešto više o Specijalnoj antiterorističkoj jedinici, Žandarmeriji, Policijskoj brigadi, Interventnoj jedinici 92, Jedinici za obezbeđenje i drugim jedinicama policije.

foto: MUP
foto: MUP

On je, sa direktorom policije Vladimirom Rebićem, obišao sve radne tačke na pokaznoj vežbi i taktičko-tehničke zborove na kojima je bilo izloženo naoružanje i oprema, nakon čega su zajedno konstatovali da pripadnici policije danas imaju značajno bolju opremu, vozila, uniforme i naoružanje.

foto: MUP
foto: MUP

Nakon vežbi, Stefanović je pohvalio i novi pristup u programu obuke tog centra.

foto: MUP
foto: MUP

"Centar za osnovnu policijsku obuku svake godine unapređuje svoj program. Oni nisu ljudi koji dozvoljavaju da nešto što je bilo aktuelno pre pet ili deset godina bude aktuelno i danas, već prilagodjavaju obuku savremenim uslovima delovanja policije i zahvaljujući tome budući policajci pored teorije imaju dosta prilika da vide i praksu", rekao je.

foto: MUP
foto: MUP

Polaznicima 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku danas su u Kuli svoje sposobnosti, kroz različite vežbe, prikazali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Jedinice za obezbeđenje, Policijske brigade, Uprave saobraćajne policije i Interventne policije 92.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track