Najnovije vesti

MK Group ulaže još 5 miliona evra u hotel Grand na Kopaoniku
Foto: Promo

MK Group ulaže još 5 miliona evra u hotel Grand na Kopaoniku

Društvo

Beograd, 07.08.2019. godine – Kompanija MK Group nastavlja svoj investicioni ciklus u hotelu Grand na Kopaoniku sa namerom da ovaj prestižni hotel zadrži lidersku poziciju i nastavi promociju naše najlepše planine kao jedne od najznačajnijih turističkih destinacija ovog dela Evrope. Do sada je MK Group u hotel Grand i razvoj destinacije uložila 50 miliona evra, a u novom trogodišnjem investicionom planu opredeljeno je više od 5 miliona evra za renoviranje hotelskih kapaciteta.

foto: Promo

Potpredsednik MK Group, g. Aleksandar Kostić istakao je da se novim investicionim ciklusom daje nov kvalitet hotelu Grand.

“Hotel Grand, kao brend, predstavlja lice Kopaonika i na čelu je razvoja cele destinacije. U jeku uspešne letnje turističke sezone, započeli smo realizaciju novih ambicioznih planova sa ciljem da našim gostima pružimo još kvalitetniju uslugu u budućnosti, a da destinaciju dodatno promovišemo kao centar visokog turizma”, naglasio je Kostić.

foto: Promo

Trogodišnji investicioni plan započet je ovog leta renoviranjem 58 soba u zapadnom krilu hotela, kao i 30 soba u aneksu iznad bazena. Ukupna vrednost ove investicije je 2 miliona evra. U 2020. godini planirano je kompletno renoviranje Wellness&SPA dela hotela, ali i unapređenje usluga iz ovog domena. U narednoj godini planiraju se ulaganja i u F&B segment (segment hrane i pića) i restoran Garden u okviru hotela. Očekivani iznos ovih dodatnih investicije biće više od 3 miliona evra.

foto: Promo

Hotel Grand se nalazi u vlasništvu MK Group već čitavu deceniju. To je ujedno prvi hotel čijom je kupovinom MK Group ušla u oblast turizma i hotelijerstva. Od tada do danas, ova divizija se značajno razvila i proširila poslovanje na luksuzne destinacije i hotele. Podsećamo da je kompanija do sada uložila 200 miliona evra u ovu diviziju, a trenutno u većinskom i manjinskom vlasništvu poseduje 14 hotela sa više od 2.500 soba. U narednim godinama, cilj je povećanje kapaciteta na 5.000 soba čime će se učvrstiti pozicija regionalnog lidera kada su turizam i hotelijerstvo u pitanju.

foto: Promo
foto: Promo

Foto: Promo

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...