Najnovije vesti

KNJIGA O ZLOČINU NAD JEVREJIMA: Stradalnička sudbina vezuje Jevreje i Srbe!
Foto: Kurir

PROMOCIJA

KNJIGA O ZLOČINU NAD JEVREJIMA: Stradalnička sudbina vezuje Jevreje i Srbe!

Društvo

 

Stradalnička sudbina vezuje Jevreje i Srbe. Moramo se susresti sa istorijskim činjenicama i duboko ih preispitati, rečeno je večeras u prepunij sali Bublioteke grada Beograda

U prepunoj sali Fonda umetnosti večeras je održana promocije knjige “Poziv na progon- Antijevrejska i antimasonska kampanja u listu “Vreme” 1940.godine” autora prof. dr Nebojše Ranđelovića, dr Željka Lazića i Martina Matijaševića.

 

foto: Kurir


Knjiga govori o progonu Jevreja i masona pred Drugi svetski rat kroz tekstove u listu "Vreme", koji je 1940.godine bio profašistički.


- Ova knjiga je kapitalno svedočanstvo i opomena o vremenu neljudi i činjenju i nečinjenju koje se dogodilo pre svega 80 godina što je istorijski gledano vrlo blizak period-kaže prof. dr Željko Lazić, jedan od autora i profesor na Akademiji bezbednosti.

 

Dr Lazić istražuje već duže vreme progon Jevreja i ozakonjenje zločina godinama unazad i objavio je kapitalno istraživanje u knjizi "Uvod u smrt" o ozakonjenju progana i genocida Jevreja od strane Nemačke. Nacisti su doneli preko 400 zakona, pripremajući najveći zločin u istoriji civilizacije.
O knjizi su govorili dr Gordana Milosavljević, prof. dr Zoran Mirković, dekan Pravnog fakulteta u Beogradu i prof. dr Aleksandar Đorđević. Knijgu je objavio “Službeni glasnik”.


(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...