Najnovije vesti

IZ PRVE RUKE O HAPŠENJU MALČANSKOG BERBERINA! Načelnik UKP Kovačević: Uhapšen posle 2 sata od dojave! Peške prešao 77 km
Foto: RTV Pink Printscreen

slučaj koji je ujedinio srbiju, intenzivna potraga trajala je 17 dana

IZ PRVE RUKE O HAPŠENJU MALČANSKOG BERBERINA! Načelnik UKP Kovačević: Uhapšen posle 2 sata od dojave! Peške prešao 77 km

Društvo

Kovačević otkrio i na osnovu kojeg traga je utvrđeno da je baš on bio u prisustvu male Monike i da je ona bila s njim u ukradenom automobilu na suvozačkom mestu. Nije pružao otpor i nije bio naoružan. Reč je o čoveku naviknutom na šumske uslove života, noćio je u zemunicama, senu, iskopanim rupama

BEOGRAD - Intenzivna potraga za Ninoslavom Jovanovićem (46) okončana je juče na seoskom groblju u selu Malča, posle 17 dana, izjavio je jutros načelnik UKP Dejan Kovačević naglasivši da je ovo bio izuzetno težak slučaj koji je ujedinio Srbiju. 

On je otkrio i podatak da je policija dobila dojavu od meštana u 12.20, a potom i potvrdio i informaciju od juče da je pronađen i uhapšen u 14.20 časova. 

foto: TV Pink Printscreen

Kovačević je u jutarnjem programu TV Pink rekao da je potraga bila vršena na izuzetno velikom području - na prostoru Knjaževca, Niša i Svrljiga, što je i bila ruta njegovog kretanja, a što je utvrđeno na osnovu materijalnih dokaza i tragova koje je Jovanović ostavljao za sobom, što bežeći sa otetom devojčicom Monikom (12), što sam posle njenog pronalska.   

- Reč je o čoveku naviknutom na šumske uslove života. On je noćio u zemunicama, senu, iskopanim rupama... Fascinantno u današnje vreme, ali naravno u negativnom smislu - rekao je načelnik UKP dodajući da je potraga za njim stoga i bila tako teška jer se krio na izuzetno velikom području, dobro ukopan u zemlju, pokriven lišćem i granjem, u zemunicama koje je unapred spremio. 

foto: TV Pink Printscreen

- Kretao se isključivo pešice na području Knjaževca, Niša i Svrljiga i u tom kretanju prešao minimum 77 kilometara vodeći sa sobom malu Moniku, a potom i sam - dodao je Kovačević podsetivši da se u prvi mah nije znalo da je povezan sa otmicom devojčice.

- Podsetiću vas da je dan pre Monikinog nestanka ukradeno vozilo na teritoriji sela Malča koje smo dva-tri dana kasnije pronašli a odmah zatim forenzički je DNK analizom utvrđeno da su u njemu bili Ninoslav Jovanović, a na mestu suvozača i to na osnovu vlasi kose i mala Monika. Istog trenutka javnost je obaveštena i alarmirana da se Jovanović sumnjiči za otmicu i da njega policija traži - podsetio je Kovačević potvrđujući i informacije Kurira od juče da u toku hapšenja nije pružao otpor i da nije bio naoružan, te da je bio iscrpljen, prljav, blatnjav, iznemogao, neobrijan, zarastao u bradu...   

foto: TV Pink Printscreen

Kovačević je dodao i da je reč o čoveku koji je čak 11 puta bio što osuđivan što osumnjičen za više od 30 krivičnih dela - od krađe i teške krađe pa do obljube i čak silovanja, te da je MUP svoje uradio a da dalje ne bi da komentariše.

Jovanoviću je određeno policijsko zaržavanje od 48 sati posle čega će biti predat nadležnom tužilaštvu, a dalje je sve na pravosuđu.

foto: TV Pink Printscreen

Kovačević se zahvalio svim pripadnicima MUP koji su danonoćno bili na nogama i učestvovali u potrazi i naglasio dragocenost informacija građana Srbije i zahvalnost na aktivnom učešću usled kojeg je došlo do pronalaska male Monike i hapšenja Jovanovića. Kovačević je istakao i koliko je operativni rad bio kvalitetan - forenzička potvrda, posle koje je korišćena i najsavremenija tehnika poput termovizijskih kamera i dronova. 

- Ovaj izuzetno težak slučaj ujedinio je Srbiju - ocenio je načelnik UKP dodajući da pripadnici MUP ali i ceo ovaj kraj Srbije mogu da odahnu. 

(Kurir.rs/TV Pink/SĐP)

POGLEDAJTE BINUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...