ADVOKAT GLIŠOVIĆ O PATOSIRANJU MILICAJKE: Tajsonki preti 12 godina robije
Brutalno... Tajsonka udara komunalnu milicajaku, Foto: Printscreen YT

Kazna

ADVOKAT GLIŠOVIĆ O PATOSIRANJU MILICAJKE: Tajsonki preti 12 godina robije

Društvo -

Ulična prodavačica Sadija Durmisi (37) mogla bi da zaglavi 12 godina zatvora zbog napada na komunalnu milicajku A. M. u blizini pijace na Vidikovcu, ocenio je beogradski advokat Lazar Glišović. Komentarišući incident koji je uzburkao javnost, kada je Sadija, koju su na društvenim mrežama prozvali Tajsonka prošlog vikenda bukvalno nokautirala milicajku nakon kraće rasprave oko kofera sa stvarima namenjenim nelegalnoj prodaji, Glišović upozorava da je tu reč o krivičnom delu napad na službeno lice.

- Imajući u vidu da je reč o krivičnom delu napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u zavisnosti od toga da li postoji lakša ili teža telesna povreda, Sadiji preti kazna u rasponu do 12 godina zatvora - rekao je Glišović u gostovanju na Hepi televiziji.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

On je upozorio građene da su dužni da pokažu ličnu kartu ili drugi dokument radi legitimacije kada to od njih zatraži komunalni milicioner.

- Komunalna milicija prema sada proširenim ovlašćenjima ima mogućnost da određeno lice zadrži radi utvrđivanja legitimiteta, te, ako to nije moguće, da isto lice privede pravoj policiji ili da sačeka dolazak policije na mesto incidenta - naveo je advokat i primetio da komunalna milicija, nažalost, još od formiranja uživa lošu reputaciju u narodu, iako su u pitanju ljudi koji obavljaju značajan posao održavanja komunalnog reda i mira.

Milicajka A. M. nakon incidenta završila je u bolnici, a prodavačica je uhapšena zbog napada na službeno lice i nakon dva dana puštena iz pritvora da se brani sa slobode.

Kurir.rs/ S. Đ. Foto: Printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track