KONAČNO REAGOVAO DIREKTOR ŠKOLE U NOVOJ PAZOVI: Uklonjeni automati, školski odbor ipak traži njegovu smenu
Naljutio roditelje... Strahinja Blagojević, Foto: Screenshot

DOZVAO SE PAMETI

KONAČNO REAGOVAO DIREKTOR ŠKOLE U NOVOJ PAZOVI: Uklonjeni automati, školski odbor ipak traži njegovu smenu

Društvo -

Prvi čovek OŠ „Rastko Nemanjić - Sveti Sava“ Strahinja Blagojević tokom vikenda naredio da se aparati sa štetnim napicima i grickalicama
izbace, ali tvrdi da je za njihovo postavljanje imao dozvolu roditelja

Posle pisanja Kurira da je u hodniku OŠ „Rastko Nemanjić - Sveti Sava“ u Novoj Pazovi postavljen automat za kafu, energetske napitke i razne grickalice koje štete zdravlju dece, sporni aparat je tokom vikenda uklonjen po naređenju direktora te škole Strahinje Blagojevića, ali školski odbor ipak traži njegovu smenu.

Naime, direktor Blagojević tvrdi za Kurir da je odluku o postavljanju dva automata za samoposluživanje u hol škole doneo školski odbor 26. decembra 2019, te da su roditelji bili upoznati s tom odlukom. - Aparati su postavljeni posle novogodišnjih praznika, u vreme školskog raspusta, i do uklanjanja su bili dostupni učenicima samo tri dana. Po nalogu direktora, aparati su uklonjeni 18. januara, a drugo polugodište u školama u APV je počelo 15. januara. Bez obzira na odluku školskog odbora, usled nezadovoljstva roditelja učenika, naložio sam uklanjanje aparata iz objekta škole - tvrdi Blagojević i napominje da školski odbor čine po tri predstavnika saveta roditelja, zaposlenih i lokalne samouprave i da je za postavljanje automata glasalo sedam članova, dok se dva nisu izjasnila.

Nezdravu hranu  nudili osnovcima... Sporni automati uklonjeni  posle pisanja Kurira
Nezdravu hranu nudili osnovcima... Sporni automati uklonjeni posle pisanja Kurirafoto: Facebook

Ipak, da u OŠ „Sveti Sava“ u Novoj Pazovi stvari ne funkcionišu najbolje, vidi se i po tome što je školski odbor još u decembru zatražio smenu direktora Blagojevića, i to zbog toga što nije prihvatio njihovu odluku da se u nastavu uvede nemački jezik kao drugi strani jezik. - Školski odbor podnosi zahtev ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da razreši sa dužnosti direktora škole, Strahinju Blagojevića, direktora OŠ „Rastko Nemanjić - Sveti Sava“ iz Nove Pazove, zbog ometanja rada školskog odbora i sprečavanja sprovođenja njegovih odluka u dugom vremenskom periodu, usled čega je školski odbor onemogućen da obavlja poslove iz svoje zakonske nadležnosti - piše u odluci školskog odbora donetoj 5. decembra 2019.

Školski odbor

DIREKTOR IGNORIŠE SAVET RODITELJA

Srbislav Knežević, predsednik školskog odbora novopazovske OŠ „Rastko Nemanjić - Sveti Sava“, za Kurir kaže da je nadležnost školskog odbora da donosi školski program, a da je direktor dužan da postupa po njihovim odlukama. - Savet roditelja škole je još 2018. doneo odluku da se pored engleskog uvede i nemački kao drugi strani jezik. Školski odbor je početkom 2019. prihvatio tu inicijativu Saveta roditelja, ali nismo mogli da sprovedemo tu odluku zbog opstrukcije direktora. Zato smo od ministra prosvete, koji postavlja i razrešava direktore, zatražili da razreši Blagojevića - kaže Knežević.

Kurir.rs/ Slavica Tomčić Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track