Najnovije vesti

NELA KUBUROVIĆ: Problem nestalih beba nastao je u vreme prethodnih vlasti!
Foto: Tanjug/ Arhiva/ Sava Radovanović

ODGOVOR

NELA KUBUROVIĆ: Problem nestalih beba nastao je u vreme prethodnih vlasti!

Društvo
22:24h

BEOGRAD - Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da je problem nestalih beba, o čijem rešavanju skupština sutra počinje raspravu, nastao u vreme prethodnih vlasti, a ne sadašnje, koja nastoji da ga reši.

U odgovoru poslanici opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Mariniki Tepić, koja je kritikovala zakon koji će se sutra naći pred poslanicima, Kuburovićeva je ocenila da njoj ne odgovora to što Srbija ima vlast koja je odgovorna prema svojoj državi i svim građanima, vlast koja pokušava da reši višedecenijski problem.

Marinika Tepić je ranije danas rekla da je predviđena nadoknada roditeljima od 10.000 evra za nestalu bebu monstruozna i da je taj zakon "šamar celoj Srbiji".

"Da, gospođo Tepić, jeste šamar ovim nesrećnim roditeljima i celoj državi, ali ne od ove vlasti, već od one Vaše i onih prethodnih, koji su decenijama unazad zataškavali temu, problem nestalih beba stavljali pod tepih, a, ne daj Bože, da je neko seo da razgovara s roditeljima koji su godinama u potrazi za istinom", kaže Kuburovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je navela da se u izradi predloga zakona rukovodilo realnim mogućnostima i savetima Saveta Evrope.

"A rasprava u Skupštini počinje, i da zaista imate rešenje problema ili predlog da nešto poboljšate, i vi biste bili u skupštinskim klupama i ne biste se skrivali iza paravana lažnih bojkota. Ali, nemate ni ideju, ni stručnost, ni predlog ni sada, kao što niste imali ni ranije", poručila je minsitarka Mariniki Tepić.

(Kurir.rs / Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja