Kod nas nema zaraženih, a ako se pojavi saznaćete od zvaničnih organa! GRAĐANI, NE ŠIRITE I NASEDAJTE NA LAŽI
Foto: Profimedia

Kod nas nema zaraženih, a ako se pojavi saznaćete od zvaničnih organa! GRAĐANI, NE ŠIRITE I NASEDAJTE NA LAŽI

Društvo -

U ovom momentu nema zaraženih. Kada se pojavi prvi zaraženi, građani će saznati od nas, zvaničnih organa - rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gostujući u Vestima "Jutra" na Prvoj televiziji.

Ministar zdravlja Zlatibor Lonča moli građane da budu razumni i da veruju činjenicama.

"Jedino tako možemo da izađemo bez posledica."

On je naveo da smo poptuno spremni za sve što može da se dogodi i da imamo opremu. Kako ministar navodi da analiza traje dva sata. Ministar je naveo da će predsednik Vučić i premijerka Brnabić dobiti presek kakva je trenutna situacija i šta se planira u budućnosti.

Instititu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", takođe, je javio da u Srbiji nema novog virusa, i da su svih 14 osoba koje su testirane negativne na COVID -19.

Podsetimo, juče je pacijent iz Njegoševe transportovan jer je došao iz rizičnog područja, a to je, kako navode iz Ministarstva zdravlja, uobičajeni postupak u skladu sa Algoritmima za postupanje na prisustvo na koronavirus, prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije. Pacijent je prevezen na Infektivnu kliniku i nalaz na koronavirus je negativan.

Ali, uskoro se pojavio snimak na društvneim mrežama koji u cilju širenja panike: žena kaže da ju je navodno zvala doktorka sa Infektivne klinike ali ne navodi sa koje, i da joj je rekla da je novi virus već u Srbiji i da je kod njih "umrlo dva pacijenta, a u KBC 'Bežanijska kosa' dvoje ili troje".

- Zvala me je doktorka jedna sa Infektivne klinike da mi kaže da se pojavio korona virus u Srbiji, da im je dvoje umrlo na klinici, i umrlo je dvoje ili troje u KBC"Bežanijska kosa" - kaže ova žena.

U daljem snimku, ona se osvrnula i na jučerašnji događaj u Njegoševoj ulici kada su lekari Hitne pomoći u skafanderima preuzeli jednog sumnjivog pacijenta, a sve pozivajući se na reči, navodne, doktorke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track