Najnovije vesti

DR KON DIREKTAN: Moj predlog je potpuno jasan! U narednih 8 do 10 dana potpuna zabrana KONTAKATA, a ako treba i kretanja
Foto: RTS Printscreen

o merama za predstojeće uskršnje praznike

DR KON DIREKTAN: Moj predlog je potpuno jasan! U narednih 8 do 10 dana potpuna zabrana KONTAKATA, a ako treba i kretanja

Društvo

Evo šta je rekao za Beograd odgovarajući na pitanja novinara danas u preseku u 15 časova

BEOGRAD - Najpoznatiji epidemiolog u Srbiji dr Predrag Kon jasno je i otvoreno rekao danas u preseku u 15 časova da što se njega lično tiče u narednih 8 do 10 dana treba sprovesti potpunu zabranu kontakata, a ako treba i kretanja!

- Što se mene tiče, moj predlog je potpuno jasan - u narednih 8 do 10 dana potpuna zabrana KONTAKATA a ako trbea i kretanja. Po meni lično to ima smisla samo za Beograd i još neka žarišta - rekao je Kon i dodao da za tim možda i neće biti potrebe ako svi shvate da treba da se tako ponašamo.

Kon: Postigli smo maksimum, koji će trajati desetak dana

- Posle prethodna tri dana dosegli smo maksimum, koji će trajati još 10-ak dana, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon. "U ove dve nedelje, zaista, najrestriktivnije mere koje smo do sada planirali, treba i da se sprovode", istakao je Kon na pres konferenciji.

To, kaže, ne znači da te mere zaista moraju da budu određene kao policijski čas, ali svakako moraju da se sprovode, a to su sve mere sprečavanja bilo kakvog kontakta u narednim nedeljama, jer je tada virus najagilniji i najsposobniji da se prenese preko ogromnog broja ljudi koji su "rezervoari".

"Sprečavanje kontakata je u toj situaciji apsolutno najvažnija, uključujući sve mere do sada", rekao je Kon.

On je upozorio i da nema više igranja sa tim kako se sprovodi izolacija, i to će se sada sprovoditi u bolničkim uslovima, jer su zato improvizovane bolnice i napravljene. "Napravljene su za izolaciju, da nam se ne bi desilo da nam se iz kućne izolacije, virus vrati nazad i uđe u populaciju. Ti ne sme da se desi", rekao je Kon.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...