DR SINIŠA DUČIĆ ZA KURIR Dečak od 3 godine je tri dana bio na respiratoru u Tiršovoj! FALA BOGU, IZLEČEN JE
Foto: Marina Lopičić

mališan pobedio koronu

DR SINIŠA DUČIĆ ZA KURIR Dečak od 3 godine je tri dana bio na respiratoru u Tiršovoj! FALA BOGU, IZLEČEN JE

Društvo -

On je naveo da je dečak odmah testiran i da je posle 24 sata stigao rezultat koji je pokazao da je poztivan na koronavirus

BEOGRAD - Dečak od tri godine koji se izlečio od kovid-19 tri dana je bilo na respiratoru u "Tiršovoj", gde se izborio za život, pre nego što je prebačeno na dalje lečenje u KBC "Dragiša Mišović", izjavio je za Kurir dr Siniša Dučić, direktor Dečje univerzitetske klinike u Tiršovoj.

- Dete je naš stari pacijent, dečak je lečen kod nas na odeljenju neurologije od Gilen Bareovog sindroma. Kod nas je stigao s visokom temperaturom, u teškom respitratornom stanju, bio je životno ugrožen. Odmah smo ga tretirali kao da je kovid pacijent, iako to nismo mogli da znamo u tom momentu, dakle ispoštovane su sve procedure. Pošto je bio životno ugrožen, stavili smo ga na respirator - rekao je za Kurir Dučić.

On je naveo da je dečak odmah testiran i da je posle 24 sata stigao rezultat koji je pokazao da je poztivan na koronavirus.

- Posle tri dana na respiratoru, uspeli smo da ga izvučemo, opšte stanje mu je bilo dobro i bio je spreman da ga prebacimo u KBC "Dragiša Mišović", gde se leče kovid pozitivna deca, koja su sa lakšim tegobama. Fala Bogu, dete je sada izlečeno i otpušteno kući - istakao je Dučić.

On je naveo i da je svo medicinsko osoblje koje je na kovid odeljenju Tiršove brinulo o dečaku,a koje se smenjivalo na četiri, odnosno šest sati, to radilo pod punom opremom i zaštitom i da su svi zdravi. Dučić je dodao da trenutno nemaju nijedno dete kovid pozitivno u Tiršovoj, a da su imali nekoliko sumnjivih slučajeva,čiji su testovi potom bili negativni,

Inače, Gilen Bareov sindrom ili ti akutni poliradikuloneuritis je neurološki poremećaj u kom imunološki sistem napada sopstvena tkiva perifernog nervnog sistema i spada u grupu autoimunih poremećaja u kojima organizam ne prepoznaje sopstvena tkiva.

(Kurir.rs/J.S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja