SUPRUGA DOKTORA HEROJA MIODRAGA LAZIĆA ZARAŽENA KORONOM: Lečila bolesne u Čairu kada je čula NAJSTRAŠNIJU VEST
Foto: Printskrin

evo kako se zarazila doktorka ana

SUPRUGA DOKTORA HEROJA MIODRAGA LAZIĆA ZARAŽENA KORONOM: Lečila bolesne u Čairu kada je čula NAJSTRAŠNIJU VEST

Društvo -

Doktorka Ana Lazić, supruga preminulog hirurga-heroja Miodraga Lazića, zarazila se lečeći bolesne od kovida-19.

Ceo srpski narod sa obe strane Drine ispratio je doktora Lazića uz "Marš na Drinu".

- Ljubavi, otišao si i sa sobom si odneo i deo mene i vazduh oko mene. Budi srećan sa Kalijem, Spajkijem, Pinkijem i čekajte me, brzo ću ja, kao što ste me čekali kada uveče dolazim sa posla. Tvoja Anči, kota 176 koju si osvojio.

foto: Reprint Večernje novosti

Ovom potresnom porukom se od svog muža, hirurga-heroja Miodraga Lazića, koji je u utorak preminuo od koronavirusa, oprostila njegova supruga, dr Ana Lazić. I Ana je, kao i njen suprug, nesebično pomagala obolelima od korone, a sada se i sama zarazila.

Njoj je pozlilo u utorak nakon što je do nje došla užasna vest da je njen voljeni Laza izgubio bitku sa koronom. Već juče se osećala dosta bolje i za sada nema potrebe da se priključi na respirator. Prethodnih nedelja brinula je o skoro tri stotine Nišlija smeštenim u halu Čair. A onda se i sama zarazila. I tu je čula najstrašniju vest - da joj je suprug preminuo.

- Videli smo je na stepenicama hale, bila je uplakana. Ona se ovde svakodnevno borila za nas, dok se njen suprug borio za svoj život. Plemenita žena kao što je i njen suprug bio - rekla je jedna Nišlijka koja se nalazi u privremenoj bolnici.

Koliko je bio omiljen među kolegama, prijateljima, ali i pacijentima, svedoči i ogroman broj čitulja i oproštajnih poruka u prethodna dva dana. Ipak, ono što je mnoge posebno dirnulo je poslednji pozdrav koji su mu uputili stanovnici Niša, ali i građani širom Srbije i Republike Srpske, koji su u utorak u 20 sati, umesto tradicionalnog aplauza zdravstvenim radnicima, ispunili poslednju želju doktoru Lazi i ispratili ga uz pesmu "Marš na Drinu". Od Lazića su se oprostili i Srbi preko Drine, koji su ga obožavali jer je kao dobrovoljac učestvovao u odbrani Republike Srpske. Orio se "Marš na Drinu" i u istočnom Sarajevu i u Banjaluci.

Podsetimo, lekar koji je spasio nebrojeno mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka je pre sedam dana zbog teškog zdravstvenog stanja bio priključen na kiseonik. Nažalost, uprkos teškoj borbi i naporima lekara da mu sačuvaju život, on je preminuo u utorak u ranim jutarnjim satima. I kolektiv Kliničkog centra Niš juče se oprostio od svog dugogodišnjeg kolege.

"Čovek koji je časno, hrabro i ponosno, na prvim linijama fronta stajao kraj srpske vojske u svim ratovima koji su zadesili našu zemlju i naš narod. Čovek, lekar, vojničina koji je spasao više od hiljadu života na bojištu, operišući i po tri vojnika istovremeno, radeći u ratnoj bolnici na polju i po 36 sati bez prestanka. Čovek koji je golim rukama, stiskajući ga, oživeo srce ratnika u istočnom Sarajevu, koje i danas kuca. Čovek koji je sa svojim, srpskim narodom, bezbroj puta pobedio. Naš dr Laza i pred ovog, nevidljivog, neprijatelja, sa kojim se zdravstveni radnici u Nišu, Srbiji, širom sveta uveliko bore, iako ga je samo dva meseca delilo od odlaska u penziju, stao je ponovo hrabro uz svoje kolege, bez obzira na to što je znao da je zbog svog zdravstvenog stanja i sam ugrožen. I ponovo je naš Laza bio "na prvoj liniji", do samog kraja, dok nije saznao da je i sam oboleo od virusa. Poslednji pozdrav našem Lazi, bio si i ostaješ naš heroj zauvek. Nikada te nećemo zaboraviti!", poručili su zaposleni iz Kliničkog centra Niš u zajedničkoj objavi na društvenim mrežama.

(Kurir.rs/Informer)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track