NEDIMOVIĆ: Dodatni kadrovi biće zaposleni u svim zdravstvenim ustanovama u kojima je pojačan pitisak zbog kovida
Foto: Tanjug Printscreen

potvrdio

NEDIMOVIĆ: Dodatni kadrovi biće zaposleni u svim zdravstvenim ustanovama u kojima je pojačan pitisak zbog kovida

Društvo -

BEOGRAD - U zdravstvenim ustanovama u kojima postoji pojačan pitisak usled oboljevanja od Covida 19 biće zaposleni dodatni kadrovi, onako kako je i najavljeno, izjavio je ministar Branislav Nedimović.

"Video sam lično odluku Ministarstva zdravlja koja je sprovedena u KC Niš za angažovanje 120 medicinskih sestara, a primera radi, i za Aleksinac se priprema da već koliko sutra bude primljeno 20-ak lekara i medicinskih sestara za Opštu bolnicu, zbog pritiska koji je postojao tamo", rekao je ministar na konferenciji za novinare, demnatujući navode da se ta odluka ne poštuje.

Istakao je da respiratora ima sasvim dovoljno, kao i novca za te namene. Zašto su onda kupovani respiratori - na to pitanje ministar kaže da smo morali da se spremimo za ekstremne scenarije, i dodaje da je Srbija pomogla i Republici Srpskoj i drugima u okruženju i dala respiratore.

Odgovarajući na konstataciju novinara da je utisak da je manje obolelih od novog virusa na selu nego u gradu, Nedimović je rekao da će konačna analiza biti izneta kada epidemija prođe, ali da je zbog načina života na selu lakše ostvariti socijalnu distancu.

On je zahvalio svim poljoprivrednicima koji su i u ovim okolnostima završavali svoj posao, kao i policiji koja je maksimalno bila tolerantna prema njima.

"Što se poljoprivrede tiče, mislim da će ovo biti dobra i rodna godina", ocenio je Nedimović.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Tanjug printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja