SLEDI UBLAŽAVANJE MERA, NEKE SE MOŽDA I VRATE NA SNAGU Dr Tiodorović: Avio prevoz od 18.maja
Foto: Tanjug Printscreen

Počelo je obraćanje kriznog štaba

SLEDI UBLAŽAVANJE MERA, NEKE SE MOŽDA I VRATE NA SNAGU Dr Tiodorović: Avio prevoz od 18.maja

Društvo -

Počelo je obraćanje kriznog štaba o stanju borbe sa korona virusom na kome će biti saopšteni najnoviji rezultati testiranja, kao i biti saopštene odluke o merama koje su uvedene.

Javnosti se obraćaju dr Darija Kisić Tepavčević, dr Branislav Tiodorović i dr Srđa Janković. Na samom početku su saopšteni rezultati, i u poslednja 24 časa u našoj zemlji je registrovano još 222 zaraženih, dok je 6 osoba preminulo.

- Prema odluci Kriznog štaba mere se ublažavaju, i to na sledeći način.

Već od danas, parkovi i šetališta će biti otvoreni, i građani moraju biti na odgovarajućem odstojanju. Od danas su dozvoljeni i treninzi na otvorenom, uz korišćenje preporuka koje je krizni štab preporučio. Od 4. maja, omogućava se gradski prevoz, i to u Novom Sadu i Kragujevcu, a od 8 maja u Beogradu i Nišu, s tim što se ne sme paliti klima u autobusima. Od 8. maja dozvolićemo i korišćenje železničkog saobraćaja.

Istoga dana se otvaraju restorani i kafići, kao i tržni centri, uz veliku dozu opreza što se tiče broja korisnika. Od 11. maja, počinju da rade vrtići i produženi boravak u školama.

- I od 18. maja ćemo omogućiti avioprevoz po svim pravilima koja smo dali - rekao je dr Tiodorović.

Da će se neke mere opet vratiti na snagu, ukoliko bude dude bilo procene da je neophodno, to će se svakako desiti, potvrdio je u obraćanju Tiodorović.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track