BUKNULO NOVO ŽARIŠTE, PRERANO SMO SE OPUSTILI: 52 nova, najsnažniji udar korone na Vranje, evo šta je RAZLOG!
Foto: T.S.

javilo se najmanje 50 novih pacijenata!

BUKNULO NOVO ŽARIŠTE, PRERANO SMO SE OPUSTILI: 52 nova, najsnažniji udar korone na Vranje, evo šta je RAZLOG!

Društvo -

VRANJE - U Vranju su prema poslednjim podacima zaražene još 52 osobe, od tog broja 43 lica pozitivna na kovid 19 su iz fabrike nameštaja "Dodić", a ostali inficirani su njihovi kontakti, potvrdio je za Kurir gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Prisustvo koronavirusa kod novoobolelih, a radi se o radno sposobnim osobama potvrđena je u poslednja dva dana.

"U stabilnom su stanju i svi su hospitalizovani. Od jutros su u toku laboratorijske i rentgen dijagnostike, a potom se smeštaju na staru Hirurgiju,oni koji imaju blažu kliničku sliku, ili nemaju simptome. Oni koji imaju nešto težu kliničku sliku u smislu visoke temperature i eventualne početne upale pluća oni su smešteni na Infektivnom i Grudnom odeljenju", kaže dr Milenković.

On napominje da je fabrika "Dodić" zatvorena još u sredu kada su stigli prvi pozitivni rezultati zaposlenih. U Vranju je u nedelju zasedao i Krizni štab kome je prisustvovao i ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević. "

Na Kriznom štabu je doneta odluka da se već donete odluke o kontroli rada privrednih subjekata i ugostiteljskih objekata, kao i otvorenih pijaca i dezinfekcije grada dalje pojačaju. Na Kriznom štabu, stručnom radnom telu koje čine lekari, oni koji su direktno u kontaktu sa pacijentima, ministar je dao instrukcije kako da u tim kriznim situacijama kada se jave iznenadni ekcesi Krizni štab reaguje. Mi smo se saglasili sa tim merama i to ćemo da primenimo, a sastoje se u uzimanju briseva, kontakata", kazao je gradonačelnik Vranja dr Milenković. On je dodao da se sada ponovo otvara stara Hirurgija gde će biti smešteni asimptomatski pacijenti i blaži slučajevi.

Virulencija virusa kovid-19 je definitivno smanjena i sada se kada su u pitanju oboleli radi o mlađoj populaciji koja nema prateće hronične bolesti, ali svi moramo da budemo odgovorni i da poštujemo sve one mere koje se tiču prevencije, ističu lekari.

(Kurir.rs/T.S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track